אורז ספרדי

אורז עם עגבניות משומרות ושום

עדי רם | טבע הריפוי | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס בצל קצוץ

‏4 כפות שום כתוש‏

‏6 כפות יין לבן‏

קופסא גדולה עגבניות משומרות קצוצות

כוס פלפל אדום קצוץ

כוס פטריות פרוסות‏

‏250 גרם גרעיני תירס קפואים‏

‏4-6 כפות סלסה מוכנה‏

כפית ריחן מיובש

‏4 כוסות אורז חום מבושל‏

מלח ופלפל

כוסברה קצוצה לעיטור 

אופן ההכנה:

מחממים מחבת גדולה עם ציפוי אל- דבק. מאדים את הבצל ואת השום ביין עד שיתרככו. מוסיפים עגבניות, פלפלים, ‏פטריות, תירס, סלסה, ריחן ותבלין איטליה הקטנה. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 8-10 דקות. ‏מעבירים את האורז החם לקערת הגשה גדולה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים בתנועות הקפצה. מתבלים במלח ‏ובפלפל. זורים כוסברה ומגישים מיד.