צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

אורז כתום בתנור

אורז בתנור? ברור שאורז בתנור, למה לא בעצם? מה קרה, בלי עוף ליד המנה המהממת הזאת מאבדת פתאום זכות קיום? לא אצל רון יוחננוב חברים, לא אצל רון יוחננוב

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 17/05/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 238 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

כוס אורז פרסי או בסמטי 

3 כפות שמן זית

כוס ושלושת רבעי מים רותחים 

בטטה גדולה, מקולפת וחתוכה לקוביות

2 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות 

3 שיני שום, מקולפות ופרוסות

מלח

פלפל שחור 

אפשר להוסיף: כף חוואייג' למרק, אבקת מרק, חצי כפית כמון או צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מערבבים בקערה את האורז ושאר המרכיבים.

אורז כתום לפני התנור (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לפני התנור|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3 מעבירים את תערובת האורז לתבנית אפייה, מוסיפיםם את המים הרותחים ומכסים בנייר אפייה.

4 צולים שעה בתנור. מגישים חם.

אורז כתום (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
אורז כתום|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם.