צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

חצילונים וקישואים ממולאים

זה לא שיש לנו משהו נגד ממולאים ברוטב עגבניות, זה פשוט שלפעמים אנחנו אוהבים לגוון, ולתת צ'אנס גם לצבעים אחרים על הצלחת. והפעם: מתכון לממולאים ברוטב צהוב וטעים של כורכום וקארי

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 14/12/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

8 חצילים קטנים, מרוקנים מתוכנם

8 קישואים קטנים, מרוקנים מתוכנם

1 כוס אורז עגול

3 כפות שמן

1 בצל, מגורר על פומפייה גסה

1 עגבנייה, מגוררת

2 כפות מיץ לימון

350 גרם בשר בקר טחון

1 כפית ראס אל חנות

מלח

לרוטב:

3 כפות שמן

כוס וחצי ציר עוף, או מים עם אבקת מרק

1 כפית כורכום

חצי כפית קארי

רבע כוס מיץ לימון

חצי כפית פלפל שחור

מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את האורז, השמן, הבצל, העגבנייה מיץ הלימון, הבשר והתבלינים.

2 ממלאים את הקישואים והחצילים. לא דוחסים את המלית, כדי שלאורז יהיה מקום לתפוח.

3 מחממים את 3 כפות השמן בסיר רחב ושטוח ומסדרים בשכבה אחת את הירקות הממולאים. מניחים על הירקות צלחת שטוחה שקטנה במעט מהמכסה של הסיר – שתשמור על הירקות יציבים (הצלחת תישאר שם עד סוף הבישול).

4 מערבבים את שאר חומרי הרוטב ויוצקים פנימה. מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ-3/4 שעה.

5 מכבים את האש, ממתינים עוד 10 דקות ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול ועדשים עם כרובית

>> מחאת החקלאים: מחלקים ירקות חינם

>> המון מתכונים לחנוכה