ארוז קון פויו בסיר אחד
בדיוק כמו שאנחנו אוהבים: תבשיל של אורז ועוף שמתבשל בסיר אחד שיש בו כל כך הרבה, שהוא הולך להאכיל אותנו במשך כמה ימים טובים. רק להכין סלט קטן בצד ולהגיש
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
5 כפות שמן זית
8 חלקי עוף
בצל קטן
4 שיני שום
פלפל אדום חריף
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
חצי כפית אבקת קארי
1 כפית פפריקה אדומה
חצי כוס עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל שחור גרוס דק
חצי כוס בירה לבנה
2 כוסות אורז לבן (בסמטי, יסמין או עגול)
2 ורבע כוסות ציר עוף
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות.
2 מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את חלקי העוף מכל הצדדים עד שהם משחימים, כ-7-10 דקות. מוציאים ושומרים בצד.
3 קוצצים דק את הבצל ומוסיפים לאותו הסיר. מטגנים אותו בשמן שנותר עד לריכוף, כ-8 דקות.
4 כותשים את השום, קוצצים את הפלפל החריף ומוסיפים לסיר, יחד עם התבלינים והעגבניות.
5 מחזירים לסיר את חלקי העוף, מוסיפים בירה וציר ומביאים לרתיחה.
6 מפזרים את האורז בין חלקי העוף, מכסים ומעבירים לתנור ל-40 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים והאורז והעוף מוכנים.
7 מכבים את האש, ממתינים שיתקרר מעט ומגישים חם לצד סלט.
* רוצים להכין את המנה בגרסה בריאה יותר? המירו את האורז באורז מלא (רצוי עגול, אבל גם ארוך יעבוד), והגדילו מעט את כמות הנוזלים.