ספנקוריזו - אורז עם תרד
קיבלנו את המתכון של מסעדת גרקו לתבשיל אורז במרקם קטיפתי עם המון בצל מטוגן, שום וירוקים בריאים וטובים: תרד, פטרוזיליה ושמיר. בשביל טאץ' יווני אמיתי מומלץ להוסיף בהגשה יוגורט או גבינת פטה מגוררת
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כוס וחצי אורז עגול
שלושת רבעי כוס שמן זית
2 בצלים לבנים גדולים, קצוצים
2 שיני שום, פרוסות
1 ק"ג עלי תרד, שטופים וקצוצים גס (עדיפות לתרד טורקי)
6 כפות שמיר קצוץ
6 כפות פטרוזיליה קצוצה
1כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
להגשה:
מיץ מלימון גדול
4-5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מכינים את האורז: שמים את האורז בסיר ומכסים בהרבה מים (כמו בבישול פסטה). מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהוא מוכן, כ-15 דקות. מסננים ומניחים בצד.
2 מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים לסיר את השום, התרד, השמיר והפטרוזיליה ומבשלים על להבה נמוכה 30-40 דקות, עד שהתרד ממש מתפרק.
3 מוסיפים לסיר את האורז ועוד שלושת רבעי כוס מים, כך שיכסו את האורז והתרד. מבשלים על להבה נמוכה עוד כ-20 דקות, עד שכל המים נספגים. מערבבים מדי פעם כדי שהתרד לא יידבק לתחתית הסיר. מתבלים במלח ופלפל.
4 לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית. מערבבים בעדינות ומגישים.
* מומלץ לפורר גבינת פטה או לצקת יוגורט סמיך מעל התבשיל החם.
המתכון מתוך הספר "גרקו, מטבח יווני".