צילום׃ edoneil, Istock

אורז מוקפץ עם ירקות ופקאן סיני

שוב נתקעתם עם שאריות של אורז במקרר? הנה לכם פתרון: קוצצים כמה ירקות, מקפיצים ביחד וזוללים בשמחה גדולה

עידית | דיתה של נונה | פורסם 23/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות אורז לבן מבושל ומצונן
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות דקיקות
1 גזר גדול פרוס דק לפרוסות אלכסוניות

אופציונאלי

רצועות פלפלים מכל הצבעים
פרוסות דקות של שמפיניון
גרגירי תירס
אפונה ירוקה

תבלינים

פלפל שחור
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון או חצי כפית טרי מגורר
1.5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפיות חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה
1.5 כפית סוכר
1/4 כוס יין אדום
3-4 כפיות שמן שומשום

לקישוט

1 בצל ירוק קצוץ
100 גרם פקאן סיני קצוץ גם

אופן ההכנה:

1 מקפיצים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את טבעות הגזר, ואחרי כמה דקות את הכרוב ושאר הירקות.

2 מתבלים בפלפל השחור, בג'ינג'ר ובצ'ילי המתוק.

3 מעבירים לקערת הגשה, ומערבבים עם האורז.

4 שמים באותה מחבת את חמאת הבוטנים עם היין, הסויה והסוכר, ומבשלים עד שהרוטב הופך להומוגני ומסמיך מעט.

5 שופכים על התבשיל ומערבבים.

6 מוסיפים את שמן השומשום ומקשטים בפקאן סיני ובצל ירוק.