צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

עוף עם אורז ופטריות בשקית קוקי

במתכון של רון יוחננוב לא צריך לעשות כלום - לא לבשל, לא לצרוב, לא לטגן - רק לשים את כל החומרים בתוך שקית קוקי, לערבב קצת ולאפות לשעה. זה עד כדי כך פשוט, וזה כל כך טעים

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 22/06/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 580 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שקית קוקי גדולה 

2 סלסילות פטריות טריות

1 בצל

 2 שיני שום

2 כוסות אורז פרסי/בסמטי

3 כרעיים מחולקות (אפשר גם פרגיות או שוקיים) 

3 כוסות מים חמימים 

לתיבול:

3 כפות שמן זית

3 כפות סילאן טבעי 

3-4 ענפי תימין טרי 

חצי כפית אגוז מוסקט מגורד 

כף שטוחה מלח

פלפל שחור לפי הטעם 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

עוף עם אורז ופטריות בשקית קוקי - כל החומרים לפני (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוף עם אורז ופטריות בשקית קוקי - כל החומרים לפני|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

2 חותכים את כל הפטריות ל-4, קוצצים דק את הבצל וכותשים את השום. 

3 מניחים את שקית הקוקי מעל תבנית וממלאים אותה בכל החומרים. מוסיפים את המים ואת מרכיבי התיבול. סוגרים היטב את השקית ומערבבים את כל החומרים (לא חייבים לחורר את השקית).

כל החומרים בתוך הקוקי - לפני ערבוב (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
כל החומרים בתוך הקוקי - לפני ערבוב|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
כל החומרים בתוך שקית הקוקי הסגורה - ויאללה לתנור (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
כל החומרים בתוך שקית הקוקי הסגורה - ויאללה לתנור|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

4 מכניסים לתנור ואופים במשך שעה. 

5 מוציאים מהשקית ומגישים. בתאבון. 

עוף עם אורז ופטריות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ו- מוכן!|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב