צילום׃ יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב

מוקפץ צמחוני טעים ובריא

אם תשאלו את רון יוחננוב, הסוד לכל מוקפץ אסייתי שמכבד את עצמו הוא בסיס של שום, ג'ינג'ר וצ'ילי חריף. יש לכם את אלה? יאללה, תתחילו להעמיס למחבת ירקות וטופו, ולא לשכוח את האורז

רון יוחננוב | ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב | פורסם 08/08/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת טופו טבעי, חתוך לקוביות

1 כפית שמן שומשום

כף שמן זית

2 שיני שום, כתושות

מעט צ'ילי חריף טרי, קצוץ דק

1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד

גזר, קצוץ לקוביות קטנטנות

1 כוס אפונה קפואה

4 כפות רוטב סויה

כוס-שתיים אורז מבושל

להגשה:

2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

אופן ההכנה:

1 מכינים את כל המרכיבים בקערות על השיש.

2 מחממים במחבת שמן שומשום ושמן זית ומטגנים את הטופו מכל הצדדים.

3 מוסיפים למחבת את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר. מערבבים כדקה, כדי שלא יישרף.

4 מוסיפים את הגזר והאפונה.

5 מוסיפים רוטב סויה.

6 מוסיפים את האורז המוכן למחבת ומערבבים. אפשרות נוספת: להגיש את הירקות המוקפצים על האורז.

7 מגישים עם בצל ירוק ועוד קצת צ'ילי חריף, אם רוצים.

המתכון מתוך פרק 3 בתוכנית "ארוחה לכל המשפחה". לצפייה בתוכנית