אורז בעגבניות, אבוקדו וזיתים שחורים

אורז לא רגיל

דידי בן ארוש | צו בישול | פורסם 29/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כפות שמן זית

250 גרם אורז בסמטי

450 מ"ל מים רותחים

עגבנייה גדולה מרוקנת מגרעינים וקצוצה לקוביות

2 בצל ירוק קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

50 גרם זיתי קלמטה חתוכים

1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים 2 כפות שמן זית בסיר ומטגנים בצל ושום במשך 3 דקות, מוסיפים את המים ומרתיחים.

2 מוסיפים את האורז, מכסים ומבשלים במשך 12 דקות, משאירים מכוסה.

3 במחבת נפרדת מחממים את שאר שמן הזית, מוסיפים את העגבנייה, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, המלח והפלפל ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את הזיתים והאבוקדו.

4 מערבבים בעדינות את האורז ותערובת האבוקדו.