צילום׃ נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית

עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן

יום אחד גילה רון יוחננוב שבמקום שכבת תפוחי אדמה, אפשר לפנק את סיר האורז המסורתי בשכבת שקדים חלומית. יחד עם מילוי של בצל מטוגן התקבלה חתיכת תוספת מלכותית

רון יוחננוב | מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית | פורסם 22/06/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות אורז בסמטי

2 כפיות מלח 

חצי כוס (120 מ"ל) שמן זית

3 בצלים, קלופים וקצוצים דק

1 כפית סוכר

פלפל שחור

100 גרם שקדים מולבנים שלמים

אופן ההכנה:

1 שמים את האורז במסננת ושוטפים היטב, עד שהמים צלולים לחלוטין. אם רוצים, מעבירים לקערה, יוצקים מים לכיסוי ומניחים לשעה (לא חייבים להשרות, אבל זה משדרג את המרקם והאורז הופך לשקוף).

2 מסננים את האורז ומעבירים לסיר. יוצקים שפע מים רותחים, מוסיפים כפית אחת מהמלח ומביאים לרתיחה חוזרת. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהאורז כמעט מוכן. מסננים ומעבירים לקערה.

3 במקביל, מטגנים את הבצל: יוצקים מחצית משמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הסוכר, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים.

4 הרכבת המנה: יוצקים את יתרת שמן הזית לסיר נון-סטיק ומשמנים את הבסיס והדפנות. מפזרים בצורה אחידה את השקדים. שמים עליהם מחצית מהאורז ומשטחים. שמים את הבצל המטוגן ומשטחים בצורה אחידה. שמים את יתרת האורז, משטחים ומהדקים היטב. מכסים את הסיר. מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.

5 מעבירים את הסיר ללהבה בינונית ומבשלים כ-6 דקות (כדי להזהיב את השקדים. זהירות לא לשרוף אותם!). מסירים מהכיריים ומניחים לצינון למשך 10 דקות. הופכים לצלחת הגשה. מגישים.

הערות:

** אפשר להכין מראש ולחמם על פלטה חשמלית. מומלץ להניח את הסיר על תחתית, כדי שהשקדים לא יישרפו.

** אפשר להכין עם כל סוג של אורז עגול או פרסי.

** אפשר להוסיף לבצל המטוגן תבלינים כמו אגוז מוסקט, קינמון וראס אל חנות.

המתכון מתוך "מבשלים ואופים יחד" של רון יוחננוב, הוצאה עצמית. לרכישה ב-99 שקלים במקום 139