צילום׃ אוכל טוב

אורז מלא עם גזרים ועלים ירוקים

אייל שני מלמד את סודות האורז המלא במתכון פשוט שמשלב ירקות, הרבה עלים ירוקים וגם רוטב סויה. אנחנו כבר התמכרנו

אייל שני | מאסטר שף | פורסם 26/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 335 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם אורז מלא עגול

4 כפות שמן זית

6 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים גס

1 זר פטרוזיליה קטן, קצוץ

1 זר כוסברה קטן, קצוץ

1 זר שמיר קטן, קצוץ

1 זר נענע קטן, קצוץ

2 כפות נוספות של שמן זית

4 כפות רוטב סויה

זרעים סחוטים מ-2 עגבניות אדומות

אופן ההכנה:

1 מעבירים את האורז למסננת ושוטפים מתחת למי ברז זורמים. מניחים לו להתייבש במסננת.

2 מוזגים לתוך סיר את השמן ומוסיפים את הגזר המגורר.

3 מניחים את הסיר על להבת גז רחבה, אש בינונית-גבוהה, ומאדים את הגזר תוך ערבוב בכף עץ עד שצבעו נהפך כתום זרחני, קצותיו מתחילים להזהיב ושמן הזית מקבל את צבעו הכתום.

4 מוסיפים את האורז, וממשיכים לערבב על אש גבוהה עד שהאורז מתלהט אך לא מתחיל להיחרך.

5 מוסיפים מים (בטמפרטורת החדר או רותחים) עד כיסוי, לא יותר, ומביאים לרתיחה. מעבירים את הסיר ללהבת הגז החלשה ביותר שבכיריים, אש הכי קטנה, מכסים במכסה, ומניחים לסיר כ-45 דקות.

6 פותחים מכסה, ומוודאים בעזרת מזלג שתחתית הסיר לא רטובה ומימית. רצוי שתיווצר מעט הדבקה לסיר.

7 מכסים את פתחו של הסיר במגבת, מעליה מניחים את המכסה, ומניחים למגבת לספוג את האדים במשך 10 דקות.

8 קוצצים את כל העלים הירוקים דק דק, ומוסיפים לסיר.

9 מוסיפים את שמן הזית, זרעי העגבניות ורוטב הסויה, ומערבבים בעזרת מזלג. אוכלים מיד או בטמפרטורת החדר.