צילום׃ איריס שמש, פורום המתכונים של תפוז

פלפלים ממולאים

מתכון קלאסי למנה הכי ביתית שיש

איריס שמש | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 214 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כוס אורז פרסי
6-10 פלפלים, ללא החלק העליון, שטופים ונקיים מתוכן
500 גרם בשר טחון
1 גזר גדול מגורר
1 עגבנייה בשלה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום כתושות
100 גרם רסק עגבניות
½ כפית כמון1 כפית תבלין "פילדלפיה" (לא חובה)
קורט כרכום
פפריקה מתוקה/חריפה לפי הטעם
1 כפית סוכר
מלח ופלפל

לרוטב

100 גרם רסק עגבניות
2 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבשר :מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את השום והגזר ומטגנים במשך דקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים במשך 10 דקות תוך ערבוב.

2 מוסיפים רסק עגבניות, סוכר ועגבנייה ומתבלים בכל התבלינים. מוסיפים ככוס מים רותחים ומבשלים כ-3/4 שעה, עד שהבשר מוכן. לקראת סוף הבישול מצמצמים את הנוזלים.

3 מכינים את האורז חלקית בלבד: שוטפים את האורז ומטגנים במעט שמן, מוסיפים 2 כוסות מים וממליחים. מבשלים ללא מכסה עד שכל הנוזלים מתאדים, ומסירים מהאש.

4 מערבבים את האורז והבשר וממלאים את הפלפלים בתערובת. את מה שנשאר מהתערובת משאירים בצד להמשך.

5 מכינים את הרוטב :מטגנים שום בסיר ומוסיפים רסק עגבניות. מתבלים במלח ופלפל ומסדרים את הפלפלים הממולאים. ביניהם מפזרים את יתרת התערובת.

6 מבשלים כדקה על אש גבוהה. מוסיפים מים כך שיגיעו עד כ-3/4 מגובה הפלפלים, ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה, עד שהפלפלים מתרככים. מגישים חם.