תמונת AVI׃ mako

קציצות ברוטב שעועית ומקלובה כרובית

שתי מנות עשירות ומפנקות המשתלבות נהדר זו עם זו, אבל הכי חשוב, הן פשוטות להכנה ועושות ריח מדהים בכל הבית

לאה חייקה | מאסטר שף | פורסם 21/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות

חצי קילו בשר טחון

פחית של שעועית לבנה

1 בצל

1 גזר

1 קישוא

חופן פיטורזליה

כף גדושה של שום קצוץ

1 ביצה

פירורי לחם

שקית אבקת אפיה

מלח ופלפל לפי הטעם

כוס מים

למקלובה

ראש כרובית

שמן זית (כ 4 כפות)

2 בצלים קצוצים דק

כפית חוואיג'

כף מרק עוף

2 כוסות אורז

 

אופן ההכנה:

הקציצות

1 בקערה עמוקה מערבבים את הבשר הטחון עם הפטרוזיליה הקצוצה, פירורי הלחם והשום הקצוץ. שוברים לבפנים ביצה, מפזרים את שקית האפייה, ממליחים ומפלפלים.

2 יוצרים קציצות מהתערובת.

3 מחממים 3 כפות שמן על מחבת ומטגנים את הקציצות עד לסגירה.

4 מגרדים את הבצל, הגזר והקישוא בפומפייה.

5 מטגנים את הבצל בסיר נפרד, מוסיפים את הגזר, השעועית, הקישוא וכוס מים. לאחר 5 דקות מוסיפים את הקציצות. ממליחים ומפלפלים.

6 מנמיכים את האש ומטגנים עם מכסה כ20 דקות. בתיאבון.

המקלובה

1 מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים כ 10 דקות במים רותחים. מוציאים ומייבשים.

2 מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הכרובית על אש בינונית עד להשחמה קלה.

3 משחימים את הבצל בסיר נפרד ועליו מסדרים את הכרובית. מוסיפים מים בכמות שעוברת את גובה הכרובית. מרתיחים.

4 מוסיפים כף מרק עוף, כפית חוויאג' ושתי כוסות אורז. לא מערבבים את האורז ונותנים לו לנוח מעל.

5 מרתיחים ומנמיכים להבה. נותנים לסיר להתבשל כ-20 דק עם מכסה סגור.

6 מחליפים את מכסה הסיר במגש נירוסטה עגול וגדול, הופכים את הסיר על המגש ומרימים. בתיאבון.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – קציצות ברוטב שעועית

אנרגיה501קלוריות
חלבונים45 גרם
פחמימות45 גרם
שומנים15 גרם

לטבלה המלאה

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – מקלובה כרובית

אנרגיה253קלוריות
חלבונים25 גרם
פחמימות20 גרם
שומנים9 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית הרביעית של העונה החדשה