צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פלאו בג'יג'

שבוע חדש לפנינו, ואם נגמרו לכם הכוחות והרעיונות לארוחות חדשות, אנחנו כאן בדיוק בשביל זה. חצי שעת עבודה לכל היותר, יחד עם עוד קצת זמן המתנה ויש לכם סיר נהדר שאין מישהו שיסרב לו

ענת לבל | mako אוכל | פורסם 06/03/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 189 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

כוס וחצי אורז פרסי

3 כרעיים (או רגליים) עם העור

שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ

2 עגבניות, קצוצות

2 כוסות מים

1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)

חצי כפית כורכום

חצי כפית פפריקה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 משרים את האורז בקערה עם מים ומניחים בצד בזמן הכנת התבשיל.

2 בסיר עם מעט שמן מטגנים קלות את העוף עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד.

3 באותו הסיר מטגנים את הבצל עד לריכוך מוחלט.

4 מוסיפים לסיר את העגבניות, המים, הרסק והתבלינים. מערבבים היטב ומוסיפים את העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה על אש נמוכה עד שהעוף מתרכך ומוכן.

5 מוציאים את העוף ומניחים בצד.

6 מסננים את האורז ומוסיפים אותו לסיר שבו התבשל העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מדי פעם מערבבים, עד שרואים שהאורז מוכן לאכילה.

7 מסירים את עור העוף, מפרקים את בשרו, מוסיפים אותו לאורז ומערבבים קלות. אם רוצים מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.

>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"

>> והנה עוד המון מתכונים לתקופת החגים