יקר מדי להזמין? מהיום מכינים פוקיבול בבית
גם אתם יודעים שכמו הרבה מנות אחרות - גם במקרה של פוקיבול בבית תגיעו לתוצאה יותר טרייה, יותר טעימה ובטח ובטח שיותר זולה. אז מה, לא תשקיעו בזה חצי שעה? הבונוס: רוב המרכיבים יכולים להישמר במקרר גם למחר
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
לדג:
100 גרם סלמון טרי טרי (או כל דג אחר שאוהבים), חתוך לקוביות
1 כף שמן זית
קורט מלח
לאורז:
1 כוס אורז שאוהבים (אני השתמשתי בעגול)
כוס וחצי מים
2 כפות שמן
חצי כפית מלח
לבטטה ולפטריות:
1 בטטה גדולה
2 כפות שמן זית
מלח גס
כוס פטריות שיטאקי יבשות
2 כוסות מים רותחים
2-3 כפות רוטב סויה
2 כפות טריאקי
טיפת שמן שומשום
לירקות הטריים:
2 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
1 סלק גדול, קלוף וחתוך לרצועות דקות
2-3 מלפפונים, קצוצים
בצל סגול, פרוס דק
2 ענפי בצל ירוק, פרוסים דק
3-4 צנוניות, פרוסות דק
חופן כוסברה קצוצה
צ'ילי אדום, פרוס דק
אבוקדו, קלוף ופרוס
לרוטב:
2 כפות רוטב סויה
1 כף טריאקי
1 שן שום כתושה
כפית ג'ינג'ר מגורר
טיפת שמן שומשום
אופן ההכנה:
1 מכינים את האורז: מערבים את כל המרכיבים בסיר. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה עד שהאורז מוכן.
2 מכינים את קוביות הבטטה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח גס. צולים 20-30 דקות, עד שהבטטות רכות וזהובות.
3 מכינים את הפטריות: שמים את הפטריות המיובשות בקערה ומכסים במים רותחים. משרים כ-15 דקות, עד שהפטריות מתנפחות ומתרככות. פורסים אותן לרצועות, מעבירים למחבת עם חצי כוס מהמים של ההשריה, רוטב סויה, טריאקי ושמן שומשום ומחממים תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים. טועמים ומתקנים טעמים.
4 מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול. אם אוהבים את הרוטב מתוק יותר אפשר להוסיף מעט סירופ מייפל.
5 מצלחתים: מסדרים אורז בתחתית של 3 קעריות, ועליו מסדרים את הירקות, בקבוצות.
6 מערבבים את הסלמון בקערה עם מעט שמן זית ומלח ומוסיפים לקערות.
7 מוזגים מעל הכל את הרוטב, ומגישים מיד.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
** שימו לב, את רוב התוספות אפשר להכין גם יום ויומיים מראש, להרכבה מהירה של המנה. מה שכן, הדג חייב להיות טרי מאוד.