יקר מדי להזמין? מהיום מכינים פוקיבול בבית

גם אתם יודעים שכמו הרבה מנות אחרות - גם במקרה של פוקיבול בבית תגיעו לתוצאה יותר טרייה, יותר טעימה ובטח ובטח שיותר זולה. אז מה, לא תשקיעו בזה חצי שעה? הבונוס: רוב המרכיבים יכולים להישמר במקרר גם למחר

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 12/05/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לדג:

100 גרם סלמון טרי טרי (או כל דג אחר שאוהבים), חתוך לקוביות

1 כף שמן זית

קורט מלח

לאורז:

1 כוס אורז שאוהבים (אני השתמשתי בעגול)

כוס וחצי מים

2 כפות שמן

חצי כפית מלח

לבטטה ולפטריות:

1 בטטה גדולה

2 כפות שמן זית

מלח גס

כוס פטריות שיטאקי יבשות

2 כוסות מים רותחים

2-3 כפות רוטב סויה

2 כפות טריאקי

טיפת שמן שומשום

לירקות הטריים:

2 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות

1 סלק גדול, קלוף וחתוך לרצועות דקות

2-3 מלפפונים, קצוצים

בצל סגול, פרוס דק

2 ענפי בצל ירוק, פרוסים דק

3-4 צנוניות, פרוסות דק

חופן כוסברה קצוצה

צ'ילי אדום, פרוס דק

אבוקדו, קלוף ופרוס

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה

1 כף טריאקי

1 שן שום כתושה

כפית ג'ינג'ר מגורר

טיפת שמן שומשום

אופן ההכנה:

1 מכינים את האורז: מערבים את כל המרכיבים בסיר. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה עד שהאורז מוכן.

2 מכינים את קוביות הבטטה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח גס. צולים 20-30 דקות, עד שהבטטות רכות וזהובות.

3 מכינים את הפטריות: שמים את הפטריות המיובשות בקערה ומכסים במים רותחים. משרים כ-15 דקות, עד שהפטריות מתנפחות ומתרככות. פורסים אותן לרצועות, מעבירים למחבת עם חצי כוס מהמים של ההשריה, רוטב סויה, טריאקי ושמן שומשום ומחממים תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים. טועמים ומתקנים טעמים.

4 מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול. אם אוהבים את הרוטב מתוק יותר אפשר להוסיף מעט סירופ מייפל.

5 מצלחתים: מסדרים אורז בתחתית של 3 קעריות, ועליו מסדרים את הירקות, בקבוצות.

6 מערבבים את הסלמון בקערה עם מעט שמן זית ומלח ומוסיפים לקערות.

7 מוזגים מעל הכל את הרוטב, ומגישים מיד.

פוקיבול ביתי (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פוקיבול ביתי|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

** שימו לב, את רוב התוספות אפשר להכין גם יום ויומיים מראש, להרכבה מהירה של המנה. מה שכן, הדג חייב להיות טרי מאוד.