דג ואורז בסיר אחד
הצלחנו לפצח גרסה קלילה ומקומית לפאייה של דגים, אורז וירוקים. כמה טוב עושה לנו לגלות תבשיל שהוא גם טעים, גם מרשים וגם חסכוני בכלים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
500-600 גרם דג לבן, מפולט ללא העור וחתוך לקוביות גסות מאוד (אנחנו השתמשנו במוסר ים)
שמן זית
כפית מלח
חצי כפית פלפל גרוס
כוס אורז בסמטי, שטוף ומסונן
2 כפות פסטו ביתי או קנוי
זוקיני בינוני, מגורר על החלק הגס של הפומפייה
2 שיני שום כתושות (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 משמנים את נתחי הדג בשמן זית, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס ומעסים היטב.
3 בתבנית עם שוליים (או סיר שיכול להיכנס לתנור) שמים אורז, פסטו, זוקיני, שום, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
4 מפזרים את האורז באופן שווה ואז עושים גומות ומניחים בהן את נתחי הדג.
5 מוסיפים בעדינות כוס מים פושרים, מכסים היטב ומכניסים לתנור ל-45 דקות. אם אין לכם מכסה מתאים, אפשר לכסות בנייר אפייה ומעליו נייר כסף.
6 מוציאים מהתנור ומחכים כ- 15 דקות לפני שפותחים ומגישים.
7 מומלץ להגיש עם לימון טרי או יוגורט עיזים.
הצעות ושדרוגים:
* לא אוהבים זוקיני? ניתן להחליף בגזר או בטטה מגוררת, ולהוסיף עוד רבע כוס מים.
* לגרסה טבעונית החליפו את נתחי הדג בקוביות טופו.
* לגרסה חריפה הוסיפו לאורז רבע כפית צ'ילי יבש.
* לא חוששים מכלים? מוזמנים לפני הרכבת המנה לצרוב את נתחי הדג במחבת על אש גבוהה, כחצי דקה מכל צד. מומלץ בעיקר אם משתמשים בפילה דג עם עור.