צילום׃ שרית גופן, "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים"

בטטה-תפוז בתנור

לא רק שמן זית: מתברר שמה שקוביות הבטטה באמת רוצות להיכנס איתו לתנור זה בכלל מיץ תפוזים! שומר על עסיסיות, מאפשר להפחית שמן, והכי חשוב - מוסיף חמיצות פשוט נפלאה למתיקות הבטטית

אושיק פלר גיל | "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים" | פורסם 07/07/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

תבנית 25X35 ס"מ:

5 בטטות (קילו וחצי), חתוכות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

מיץ מ-2 תפוזים (התפוזים עכשיו מקירור? לא נורא)

1 כפית שטוחה מלח

מעט תימין או רוזמרין מיובשים

2 כפות שמן זית

להגשה:

קליפה מגוררת מתפוז אחד

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 משמנים תבנית בשמן זית ומעבירים אליה את כל המרכיבים. מערבבים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות. במהלך האפייה מסירים פעם או פעמיים את הכיסוי ומערבבים בזהירות כדי שכל הבטטות יתכסו במיץ.

3 מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות, עד שהבטטות רכות.

4 מעבירים את התנור למצב גריל וצולים בטמפרטורה מקסימלית במשך 3-2 דקות, עד שהבטטות שחומות ומעט פריכות.

5 מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים קליפת תפוז מגוררת ומגישים.

המתכון מתוך הספר "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים". כל ההכנסות ממכירת הספר ייתרמו לעמותת "רוח נשית" שמסייעת לנשים נפגעות אלימות. לרכישה

"מתכונים מהבית" - כריכת הספר|צילום: שרית גופן, "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים"

בתיאבון!