בטטה-תפוז בתנור
לא רק שמן זית: מתברר שמה שקוביות הבטטה באמת רוצות להיכנס איתו לתנור זה בכלל מיץ תפוזים! שומר על עסיסיות, מאפשר להפחית שמן, והכי חשוב - מוסיף חמיצות פשוט נפלאה למתיקות הבטטית
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
תבנית 25X35 ס"מ:
5 בטטות (קילו וחצי), חתוכות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
מיץ מ-2 תפוזים (התפוזים עכשיו מקירור? לא נורא)
1 כפית שטוחה מלח
מעט תימין או רוזמרין מיובשים
2 כפות שמן זית
להגשה:
קליפה מגוררת מתפוז אחד
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 משמנים תבנית בשמן זית ומעבירים אליה את כל המרכיבים. מערבבים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות. במהלך האפייה מסירים פעם או פעמיים את הכיסוי ומערבבים בזהירות כדי שכל הבטטות יתכסו במיץ.
3 מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות, עד שהבטטות רכות.
4 מעבירים את התנור למצב גריל וצולים בטמפרטורה מקסימלית במשך 3-2 דקות, עד שהבטטות שחומות ומעט פריכות.
5 מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים קליפת תפוז מגוררת ומגישים.
המתכון מתוך הספר "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים". כל ההכנסות ממכירת הספר ייתרמו לעמותת "רוח נשית" שמסייעת לנשים נפגעות אלימות. לרכישה

בתיאבון!