יש מנות שאנחנו מתייחסים אליהן כאל החטא המושלם: הן תמיד יהיו יפות תואר ומפתות למראה, בדרך כלל יכללו מספר ארבע-ספרתי של קלוריות, ועל פי רוב יהיו כאלה שאחרי שאוכלים אותן נשארים עם סנטר מבריק משומן (ואושר גדול בלב). אז רגע לפני שתקופת החסד של בין נובמבר למרץ נגמרת, השרוולים מתקצרים ומשטר הדיאטה נהיה רציני, אבל על אמת - הנה 18 דרכים נפלאות לקחת את מה שלא תהיה הדיאטה שאתם עושים עכשיו, ולזרוק אותה לפח.

יומנגס המבורגר פיני (צילום: איציק בראל ושי טלבי,  יחסי ציבור )
שלום לך המבורגר פיני, רוצה לבוא איתנו הביתה?|צילום: איציק בראל ושי טלבי, יחסי ציבור

המבורגר פיני ביומנגס, כפר סבא או רופין
יש המון המבורגריות בארץ, אבל יומנגס יש רק אחת. בית מקדש לשחיתות שמציע המבורגרים מפלצתיים ואדירים, עם מגוון תוספות מושחתות לצד ובתוך הקציצה. ההמבורגר הפיני הוא קלאסיקה לחובבי השילוב מתוק-מלוח - עם קציצת בקר ובה קשיו, מעליה חזה אווז מעושן ובצד מזרק מייפל לוויסות המתיקות באופן אישי. התוצאה של כל זה היא משהו שלא תוכלו להפסיק לחשוב עליו. מומלץ לצד הצ'יפס המצוין של המקום.

כמה עולה? 69 שקלים.

לפרטים

בואו לפייסבוק שלנו, יחזור לכם הצבע ללחיים

אולדיס פנקייק אלפחורס (צילום: אלון צייזלר,  יחסי ציבור )
שילוב אלוהי בין פנקייק לאלפחורס. אולדיס|צילום: אלון צייזלר, יחסי ציבור

פנקייק אלפחורס באולדיס פנקייק בר, כפר סבא
בשביל פנקייק טוב תמיד אפשר לקפוץ לבית הפנקייק המיתולוגי, וגם הרטרו פנקייק בר החדש יחסית בראשון לציון הוא אופציה חמודה - אבל כשאנחנו רוצים ממש להתפרע אנחנו קופצים לאולדיס, הפנקייק בר הפופולרי בכפר סבא, שהופך בקרוב לרשת ארצית. הרשימה כאן מטריפה, וכוללת פנקייקים מתוקים ומלוחים עם תוספות מפתות, אבל זה שהכי שבה את לבנו הוא דווקא הפנקייק בסגנון אלפחורס: זוג חביתיות שמנמנות מצופות בסוכר וקוקוס, וביניהן שכבה מפנקת של ריבת חלב. לא מספיק? יש מלמעלה גם קצפת, גלידת וניל ומקופלת לבנה. מתנו והגענו לגן עדן.

כמה עולה? 40 שקלים. 

לפרטים. כשר.

 

אין תמונה
אמבט חמים של גבינות ובצק. קלצונה בדה פפה

קלצונה בדה פפה, תל אביב
רוב מה שמוגש בפיצריית דה פפה יכול לענות על הדרישה ל"משהו מושחת" - הפיצות העשירות, הפסטות וכמובן הקינוחים - אבל, וזה אבל גדול במיוחד, שום דבר כאן לא מושחת כמו הקלצונה. לכאורה קלצונה היא בסך הכל פיצה מגולגלת - אבל זה בדיוק מה שהופך את המנה הזאת לפצצה של עונג: מאפה שבתוכו מתחבאות גבינות כמו ריקוטה, מוצרלה ופרמזן, וגם נשיקות של ארטישוקים, רוטב עגבניות ופטריות. את הקלצונה אוכלים כשהיא רותחת, ואין שום סיכוי שהגבינה לא תימרח על הפנים. בקיצור, התבהמות לתפארת.

כמה עולה?  69 שקלים.

דה פפה, דיזנגוף 334, תל אביב. 03-5539980.

 

פיצה נוטלה רוסטיקו (צילום: ויקטור לוי,  יחסי ציבור )
שילוב וואו בין פיצה לנוטלה ומסקרפונה. רוסטיקו|צילום: ויקטור לוי, יחסי ציבור

פיצה עם נוטלה ומסקרפונה ברוסטיקו, תל אביב
פיצה מתוקה היא עולם חדש של שחיתות שאינו רווח מספיק בישראל. ברוסטיקו, על כל פנים, עושים את זה נהדר. המנה, שנקראת במקום סקצ'יאטינה אלה נוטלה, מוגשת בסניפי הרשת בבזל וברחוב רוטשילד בתל אביב בלבד, וכוללת בצק פיצה דק ופריך שנאפה בטאבון וממולא בנוטלה ומסקרפונה - שילוב נהדר גם במרקם וגם בטעם. לא הספיק לכם? על כל זה יש גם אבקת סוכר.  

כמה עולה? 41 שקלים.

רוסטיקו. בזל 42, תל אביב. 03-6026969; רוטשילד 15, תל אביב. 03-5100039.

שאנטיי תותים מקס ברנר (צילום: גדי אהד ,  יחסי ציבור )
שיא השחיתות של מקס ברנר. שאנטיי תותים|צילום: גדי אהד , יחסי ציבור

שאנטיי תותים במקס ברנר
שום דבר בחוויית האכילה במקס ברנר אינו ממותן; מדובר ברשת שכל המהות שלה היא התפרקות משולחת רסן. המנות כאן ענקיות, וכוללות אינספור רכיבים מתוקים שהופכים כל צלחת למשחק הרכבה של ביסים. אנחנו את הדיאטה שלנו החלטנו לשבור עם שאנטיי התותים: גביע ענקי עם גנאש מוקצף של שוקולד לבן ועליו קראמבל עוגיות, קצפת, תותים, שברי שוקולד לבן, רוטב תותים ומרנגים לבנים יפהפיים. אם זאת לא שחיתות חורפית מושלמת, אז אנחנו לא יודעים מה כן.

כמה עולה? 49 שקלים.

לפרטים

עוד באוכל טוב:

 

  

אישטבח אסאדו, אישטבח (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
בשר, מאפה שמרים ותפוחי אדמה. אנחנו מאוהבים באישטבח|צילום: עודד קרני, mako אוכל

שמבורכ ממולא אסאדו באישטבח, ירושלים
נתחיל בתיאור היבש: אישטבח מגיש מאפי בצק שמרים בשם שמבורכ שמקורם סורי-כורדי. את השמבורכ ממלאים בבשרים בבישול ארוך (אסאדו, תבשיל מוח, סיסקה כורדית, קבב סורי ואפילו אפשרות צמחונית), ביצה ופירה תפוחי אדמה, מעבירים לטאבון - ומקבלים נס. כמה זה טעים? עד כדי כך שלא הצלחנו לבחור מנה אחת ספציפית להמליץ עליה (אם חייבים: האסאדו. וגם המוח).

כמה עולה? 32-49 שקלים.

אישטבח. השקמה 1, ירושלים. 02-6232997. כשר.

 

קראב קייק גוצ'ה (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
קציצות סרטן פריכות בלחמנייה מתוקה. גוצ'ה|צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

קראב קייקס וצ'יפס בגוצ'ה, תל אביב
הרעיון של לחמנייה מתוקה ואוורירית עם קציצות סרטנים פריכות, לצד צ'יפס נהדר וסלסה מעקצצת - הוא לא פחות מגאוני. ולא אכפת לנו אם אנחנו מצטיידים בזה בגוצ'ה פיקניק וזוללים על ספסל או יושבים כמו שצריך במסעדה עצמה. גם העובדה שכרגע אין עוד מקום בישראל שמציע את קראב קייקס בלחמנייה עשתה לנו את זה לגמרי. חוץ מזה, יש כאן גם המבורגר שנותן פייט מושחת לאלה שלא חובבים פירות ים ולובסטר רול עם חלה נהדרת שמוגש גם הוא עם צ'יפס.

כמה עולה? 49 שקלים.

גוצ'ה. נחמני 26 פינת אחד העם, תל אביב. 03-5597933. 

 

וופל בלגי בוזה  (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
ופל חם, גלידה קרה, לב שמח. בוזה|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

ופל בלגי וגלידה בבוזה
האם יש משהו כיפי יותר בחורף מוופל בלגי? ובכן, ופל בלגי עם גלידה של בוזה, כמובן. קינוח החורף המושחת הזה מככב בגלידרייה המוכרת בצפון הארץ וגם בתל אביב, וכל ביס ממנו הוא שילוב של חום, קור ושלמות מתוקה. המנה כוללת ארבעה ופלים עם שני כדורי גלידה מעולים, שני סירופים לבחירה וקצפת. מתוק מדי בשבילכם? יש גם חצי מנה. בין הגלידות המומלצות: קשיופיאה (קשיו וקרמל מלוח נהדר) וסורבטים משובחים על בסיס פירות העונה.

כמה עולה? 48 שקלים לוופל זוגי. 

לפרטים

פנקייק פולד פורק, טארק דה לוקס (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
עוד פנקייק, הפעם מלוח. טראק דה לוקס|צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור
 

מערום פנקייקים בטראק דה לוקס, תל אביב 
בניגוד לפונדק דה לוקס, מסעדת הבת טראק דה לוקס נוסדה מלכתחילה כדי להציע מנות שהן הפקרות גמורה. יש כאן קינוחים שיעיפו לכם את המוח, לחם תירס מתוק ונפלא והמון המון בשרים מעושנים שמנים ומשובחים. ועדיין, מה יותר מושחת ממערום פנקייקים עם מייפל וחזיר מעושן? שום דבר. לא רק המראה משובב הנפש של המנה הזאת נהדר, אלא גם הטעם: מתוק ומלוח, חם ושומני, פריך ונימוח. אין הרבה דברים שמשתווים לתענוג הזה.

כמה עולה? 44 שקלים.

טראק דה לוקס. בן עמי 13, תל אביב. 03-6296363.

קראק פאי קפה 48 (צילום: באדיבות קפה 48)
מקפה 48 למסעדה החדשה של המיטמרקט. קראק פאי|צילום: באדיבות קפה 48
 

קראק פאי ב-25M, תל אביב
מאז שנסגר קפה 48 חובבי הקראק פאי התמודדו עם בעיה רצינית. מי שטעם פעם את טעמה של עוגת שיבולת השועל המושחתת הזאת לא ישכח אותו לעולם. לכן מה רבה הייתה השמחה כשהשף יונתן בורוביץ' חזר להגיש את העוגה האלוהית הזו לאחרונה במסעדת 25M בשוק הכרמל. כאן תוכלו להתנחם בקינוח החמאתי המטריף (בדיוק כפי שאתם זוכרים אותו) אחרי שיפוד, עראייס או מנת חלקי פנים נהדרת.

כמה עולה? 34 שקלים.

25M. סמטת הכרמל 30, תל אביב. 052-6963632.

לפרטים

דה דה חביתה (צילום: כליל כובש,  יחסי ציבור )
נעים להכיר, דדה|צילום: כליל כובש, יחסי ציבור

דדה ממולא רוסטביף בדדה, תל אביב
הבוטקה הקטנטן שנפתח בסמוך למפגש הרחובות המלך ג'ורג' ואלנבי בתל אביב מסעיר את בלייני העיר עם אופציה חדשה ומלהיבה לאוכל מושחת שכיף לבלוס אחרי בילוי, או לפני לילה של שתייה. הדדה הוא למעשה מעין חביתה, שמחוזקת בפירורי לחם וממולאת בכל מה שתרצו בעולם. נשמע מוזר? אולי, אבל רק כי אנחנו לא רגילים לצרוך את המאנץ' שלנו שלא בפחמימה אפויה. כשמתרגלים לרעיון, ומשחקים עם שלל התוספות האפשרויות (נקניקים, גבינות, ירקות ומה שתרצו), הסיפור הזה די ממכר. אנחנו אוהבים את הדדה שלנו ממולא רוסטביף, מיונז, חרדל, ארוגולה ועגבניות.

כמה עולה? 31 שקלים.

לפרטים

לחמנינה קרואסון קרם פרש (צילום: אופל וקנין,  יחסי ציבור )
אם אתם לא מריירים עכשיו יש לכם בעיה. קרואסון פתוח עם תותים בלחמנינה|צילום: אופל וקנין, יחסי ציבור

קרואסון קרם פרש ותותים בלחמנינה, תל אביב
יש משהו בקרואסון החדש של לחמנינה שגורם ללסת ליפול. זה מתחיל בקרואסון עצמו, שמכינים במקום והוא נפלא. את הקרואסון הזה פותחים לחצי, קולים לחמימות ופריכות מושלמות ומכסים בשכבה נאה של קרם פרש ותותים טריים וקרירים. על כל זה מזלפים דבש. התוצאה: מנה חורפית שהיא עונג צרוף. אם היינו יכולים, היינו פותחים ככה כל סוף שבוע.

כמה עולה? 24 שקלים.

לפרטים. כשר.

פילי צ'יזסטייק בנדיקט (צילום: דן לב,  יחסי ציבור )
כריך השחיתות של בנדיקט. פילי צ'יזסטייק|צילום: דן לב, יחסי ציבור

פילי צ'יזסטייק בבנדיקט
אין הרבה מקומות בארץ שמתעסקים עם פילי צ'יזסטייק - הכריך המפורסם מפילדלפיה שאפשר להעלות קילו רק מלהסתכל עליו. הגרסה של בנדיקט לתענוג כוללת ג'בטה שנאפית במקום, ובתוכה שייטל צרוב עם בצל, פטריות, גבינת גאודה, איולי צ'יפוטלה וביצי עין, וגם עגבניות שרי צלויות וקטשופ פלפלים. כריך שיש בו כל מה שצריך בשביל לקבור דיאטה טוב טוב.

כמה עולה? 72 שקלים עם צ'יפס ובירה.

לפרטים

אין תמונה
לזה אנחנו קוראים חלום. פרנץ' טוסט בדה נורמן

פרנץ' טוסט במלון דה נורמן, תל אביב
מסעדות יוקרה הן לא הקטע שלנו בכתבה הזאת. להפך - כאן אנחנו מחפשים את המנות הנגישות של המקומות הפשוטים, אלה שלא צריך לשבור בשבילן תכנית חיסכון. ובכל זאת, המסעדה של מלון נורמן השתחלה פנימה בזכות ולא בחסד. הרבה כבר נאמר על הפרנץ' טוסט המדהים של המקום, וכן על הברד פודינג המנחם ועל מנת הביצים רויאל שהיא מהמוצלחות בארץ - אבל כשזה כל כך טוב ונכון פשוט אי אפשר לברוח מזה. אם אתם חובבי ארוחות בוקר מתקתקות, הפרנץ' טוסט הזה פשוט יעיף לכם את המוח. בריוש מטוגן וחמאתי שנמס בפה ומטמטם את החושים, מוגש לצד קרם פרש ופרי. 

כמה עולה? 48 שקלים.

נורמן. מלון נורמן, נחמני 23-25, תל אביב. 03-5435400.

פנובני חצ'אפוריה (צילום: טנגו שביט,  יחסי ציבור )
שומעים את הקראנץ'? פנובני בחצ'פורייה|צילום: טנגו שביט, יחסי ציבור

פנובני בחצ'פורייה, ירושלים
באופן כללי הבצקים הגרוזיניים הם מופת של שחיתות נפלאה, והחצ'פורי הוא רק ההתחלה. הפעם בחרנו להדר את הפנובני - מאפה של בצק עלים טרי ממולא בגבינה גרוזינית. צריך לחכות קצת עד שייצא מהאפייה (מכינים אותם כאן אחד אחד, ורק עם ההזמנה) - אבל כשהוא מגיע, רותח ונימוח, אין לו מתחרים.

כמה עולה? 16 שקלים.  

חצ'פורייה. השקמה 5, ירושלים, 02-5373630. כשר.

קרוק מאדאם רוטשילד 12 (צילום: עידית בן עוליאל,  יחסי ציבור )
מושלם לסוף השבוע. קרוק מאדאם ברוטשילד 12|צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור

קרוק מאדאם ברוטשילד 12, תל אביב
טוסט ענקי מלחם מושלם, עתיר חמאה, ממולא בהמון גבינה ושינקן ומכוסה ביצים מטוגנות. שחיתות מופתית של סוף השבוע שמוגשת בבראנץ' של רוטשילד 12, הבית קפה-בר-מסעדה הפופולרי של קבוצת R2M. לסיום אפשר לקנח בעוגת גבינה ניו יורקית, מוס שוקולד סמיך ונהדר או מאפה.  

כמה עולה? 36 שקלים.

רוטשילד 12. רוטשילד 12, תל אביב. 03-5106430.

 

אין תמונה
כאן אנחנו מוכנים לחיות לנצח. פארי ברסט ברביבה וסיליה

פארי ברסט ברביבה וסיליה, רמת השרון ותל אביב
מלבד העובדה שמדובר בקלאסיקת שחיתות צרפתית במיטבה - הפארי ברסט, המשלב קרם פטיסייר ונוגט בבצק רבוך אוורירי, הוא כל כולו התבהמות. בניגוד למאפים צרפתיים קלאסיים שאפשר לאחוז ביד ולנשנש בלי להתלכלך, כאן הלכלוך הוא חלק מהסיפור. כמויות הקרם העצומות, שפורצות החוצה מהבצק כשאוחזים בו, הופכות את החוויה של הקינוח הזה למסעירה במיוחד.

כמה עולה? 34 שקלים.

לפרטים

צ'יפסר צ'יפס בוטנים (צילום: וסילי פרשין,  יחסי ציבור )
כמה אנחנו אוהבים צ'יפס? המון. במיוחד כשהוא ברוטב בוטנים|צילום: וסילי פרשין, יחסי ציבור

צ'יפס ברוטב סאטה בוטנים בצ'יפסר, ירושלים
צ'יפס חם, בייחוד בירושלים הקפואה, הוא מאנץ' מושלם. ובצ'יפסר עושים אותו נהדר, בקונוס או בקערה, כשהוא שוחה ברטבים מגניבים ועתירי קלוריות שאפשר לזלול מהם עוד ועוד. בין הרטבים: קטשופ קארי, מיונז (יש גם טבעוני!), פסטו, סאטה בוטנים בסטייל הולנדי משובח, רוטב שום ורוטב צ'ילי חריף. אנחנו סאקרים של צ'יפס בסאטה בוטנים - ובהחלט נהנים גם מגרידת הלימון שמפוזרת מעל, ממש כמו בוויטרינה.

כמה עולה? 17-32 שקלים.

הצ'יפסר. הלני המלכה 7, ירושלים. 02-6288848.