אחרי טיזינג ממושך באינסטגרם שתיעד את כל שלבי ההקמה פלוס המתנה של שבוע נוסף כדי לא להתנפל על ההתחלה, הגענו בשיא אוגוסט למקום המדובר ונטול המיזוג של דניאל קיציס. אז נכון, קיציס מפצירה בכל סטורי ובכל פוסט שיש להתאזר בסבלנות ונשימה עמוקה ושאם באים אז בכיף ובלי לחץ - ובכל זאת - לטירוף שחיכה לנו ב-10:30 ביום רביעי בבית הקפה-מעדנייה החדש שלה שום דבר לא הכין אותנו.

לפה (זה השם. אל הפה) ממוקם בחלק אחורי של מבנה עסקים ישן, צמוד למתחם חצר השוק בפרדס חנה. יש אזור ישיבה בחוץ עם כמה שולחנות זוגיים שבימים אלה לא ממש רלוונטיים שהרי המקום פעיל מ-8:30-15:00 – שעות בהן לא ממש אפשרי להיות בחוץ. אחריו יש אזור סגור עם קירות זכוכית, מין סגירת חורף ובו 2 שולחנות עץ שיתופיים נמוכים, שולחן אחד שיתופי גבוה ועוד שולחנון זוגי אחד דחוס בפינה. התור מגיע עד לדלפק הגדול שעליו מכונת קפה, מגשים מלאים בכריכים, מאפים ועוגות וקופה. בשעה 11:00 הכריכים מתחלפים בקערות ענקיות עם סלטים מעניינים.

שבלול שמרים עם שקדים וזוטא לבנה  (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שבלול שמרים עם שקדים וזוטא לבנה|צילום: לין לוי, mako אוכל

מאחורי הדלפק המסחרר הזה קורה כל האקשן. קיציס וצוות של 7 עובדות מתפעלות את האפייה והבישול, מוציאות את המגשים מהתנורים, מכינות את הכריכים, מערבבות, בוחשות - תנועה מתמדת שרק נשים חרוצות מסוגלות לעמוד בקצב שלה. יש גם מטבח קטן בפנים ובצד עמדה קטנה נוספת של הכנות עם בר קטן עליו עומדים 2 סירי אמייל ענקיים, אחד עם לימונדה והשני עם תה קר עם זוטא וורדים (16 שקלים לכוס). אחרי שמשלמים על השתייה לוקחים לבד כוס זכוכית וממלאים כמה שרוצים בעזרת מצקת.

עכשיו בואו נדבר על אוכל: כל מה שאכלנו כאן היה מצוין, מיוחד ומקורי: כריך סלט ביצים (36 שקלים) בחלה מתוקה מושלמת עם מלא סוגים של פיצוחים. הסלט היה לא פחות ממעולה, עם איזה טעם ייחודי שעד עכשיו לא פענחנו. טעמנו גם פרוסת בראוני (25 שקלים) פטל עם ריבת פטל, שהייתה כל כך טובה, רכה וקרמית עם פירות יער חמצמצים. שבלול שמרים עם שקדים וזוטא לבנה היה מהמאפים המשגעים שטעמנו: בצק שמרים מושלם, רך כמו ענן, עם ריח מתוק ומשכר.

כריכי חלה מעולים (צילום: לין לוי, mako אוכל)
כריכי חלה מעולים|צילום: לין לוי, mako אוכל

כשהגיעה שעת הצהריים אכלנו סלט תפוחי אדמה (32 שקלים) אולי הכי טעים שאכלנו. תפוחי האדמה חתוכים לריבועים גדולים יחסית, עדיין קצת חמים, חצי מעוכים ועטופים ברוטב קרמי חמצמץ אליהם הוסיפו בצל ירוק ובצל סגול (32 שקלים). היה גם סלט ענבים עם קינואה שחורה (32 שקלים), מההפתעות הגדולות של הקיץ הזה. לא מעט שפים מגישים השנה סלטי ענבים, אבל זה היה סלט מליגה אחרת, עם שילובי טעמים עזים (28 שקלים). ניסינו גם מסבחה לימה (32 שקלים) עם פיצוחים, בצל מקורמל וסלרי – פשוט ומופלא.

סלט ענבים (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סלט ענבים|צילום: לין לוי, mako אוכל
עוגת גזר וקראמבל פקאן מלוח  (צילום: לין לוי, mako אוכל)
עוגת גזר וקראמבל פקאן מלוח|צילום: לין לוי, mako אוכל

דברים שהיו בתפריט ולא הספקנו לנסות (ולא בטוח שיהיו מחר, כי קיציס לקחה על עצמה אתגר של תפריט אחר בכל יום): עוגת גזר עם קראמבל פקאן מלוח וקרם פטיסייר (25 שקלים), פחזנית קרם פטיסייר (15 שקלים), כריך פוקצ'ה עם חביתת ירק וטחינה ירוקים (36 שקלים) וכריך מוצרלה וריבת ענבים בלחם מחמצת שב-10:30 כבר היה מחוק בתפריט. בצהריים הוגשו גם מנות כמו צזיקי (28 שקלים), סלט מיקס חסות עם שזיף, פקאן וויניגרט סילאן (32 שקלים) וסלט חציל על האש.

_OBJ

החוויה הכללית במקום, ובכוונה השארנו את זה לסוף, היא חוויה כאוטית – התור ארוך, צפוף וחם; מצטערים לומר זאת כי המקום חדש והכל מובן, אבל לא בטוח שנחזור אליו כל כך מהר, למרות האוכל המדהים. אולי כמה זמן אחרי שיירגע ההייפ. מרגיש שבתכנון המקום לא נעשתה הערכה נכונה לכמויות הלקוחות (והילדים שלהם). לצד זאת יש לומר שכל הצוות מפגין סבלנות יוצאת דופן ובשורה התחתונה: האוכל היה שווה את זה.

האורנים 14, פרדס חנה. מומלץ להתעדכן דרך האינסטגרם על ימי ושעות פעילות.