אין כמעט פודי שמכבד את עצמו שלא הגיע במיוחד עד לאגמון מרקט בצפון הארץ בשביל לטעום את הכנאפה כעכ של פרח רסלאן. רסלאן, פיינליסטית עונה 8 של מאסטר שף, הכינה כמנת האודישן שלה בתכנית כנאפה מעוררת תיאבון שעוררה התלהבות גדולה, ובצדק.

אחרי התכנית, ולשמחת כל מי שנדלקו על המנה רק מצפייה, הכנאפה כעכ הפציעה במספר אירועי פופ אפ, ולבסוף, כאמור, קיבלה דוכן קבוע באגמון מרקט. מדובר במנת אוכל רחוב סופר פופולרית בלבנון, שם היא מוצעת כמעט בכל שוק אוכל, ובזכות רסלאן הונגשה עבור קהל ישראלי שלא זכה להכיר אותה: בניגוד לגרסה עם שיערות קדאיף, כאן הכנאפה עשויה עם שכבת סולת דקה ופריכה עם כל החשודים המיידים: סירופ מי זאהר, מעט ורדים, פיסטוקים גרוסים - ואז מוכנסת לתוך בייגל דק מצופה שומשום (כעכ). הכל כמובן בעבודת יד. 

כנאפה כעכ - עכשיו גם בשוק הנמל (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
כנאפה כעכ - עכשיו גם בשוק הנמל|צילום: שני בריל, יחסי ציבור
כנאפה כעכ - פרח רסלאן (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
כנאפה כעכ - פרח רסלאן|צילום: שני בריל, יחסי ציבור

כמו בדוכן הצופני, גם כאן יוצב קיר עם יתדות עץ שעליו ייתלו הכעכים הטריים. על ההתמקמות בשוק הנמל רסלאן מספרת: "שוק הנמל בתל אביב הוא בית בשבילנו, כבר תקופה ארוכה שאנחנו פוקדים את הרחבה הצפונית מידי יום שישי, נפגשים עם הקהל והפודיז שמגיעים לקבל לנשום חקלאות טובה מקומית ולקנח במתוקים שלנו. הצעד הטבעי היה לפתוח מקום קבוע. אנחנו מתרגשים מאוד מההתחלה הזאת".

כנאפה כעכ - היו כאן עוד לפני טרללת הפיסטוק (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
כנאפה כעכ - היו כאן עוד לפני טרללת הפיסטוק|צילום: שני בריל, יחסי ציבור

מלבד למנת הדגל, הכנאפה כעכ (39 שקלים), יוצעו בדוכן עוד ממתקים וקינוחים בעבודת יד כמו מעמולים מסורתיים, קטאייף אגוזים וגבינה, דעוקייה ועוד הפתעות משתנות; ובמהלך סופי השבוע יתווספו לשפע המתוקים עוד מאפים חגיגיים משתנים. 

כנאפה כעכ. שוק הנמל, האנגר 12 נמל תל אביב. שני-חמישי 09:00-17:00, שישי 07:00-15:00 ושבת 09:00-19:00.