פופ אפ של גדי בור ויוני דנון במסעדת רפאלו, עין שמר

השפים המוכשרים, שהכירו בכתית של מאיר אדוני והובילו את מסעדת נומי שבעמק חפר לפני שהפכה לבייקרי, חוזרים לבשל יחד. עד שיחליטו על מקום קבוע משלהם שיפתחו בקרוב (אנחנו ממתינים בקוצר רוח!), הם יתארחו במשך 4 ימים בלבד במסעדת רפאלו עין שמר. ב-19.5-22.5 מ-12:00 ואילך יגישו בנוסף לתפריט הרגיל של המסעדה את המנות של השניים: פיצטה עם סטרצ'יאטלה, פלפל שחור ומגי קונפי בצד; סלט קישואים ולחם צלוי; סלט בטן טלה איטלקי תאילנדי; בזיליקום, XO, יוגורט; תירס בגריל עם קראמבל לחם; חזה אווז מעושן; ביצה עלומה והולנדייז; פורל עם בר בלאן, פאקוס בפחם, תפוחי אדמה, אורפא; וסיזר שעועיות בפחם על ברוסקטה.

רפאלו. מתחם FASHION עין שמר. 04-8481914, לא כשר

גדי בור ויונתן דנון  (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
גדי בור ויוני דנון|צילום: שני בריל, יחסי ציבור

יריד טעם הגליל

יריד ביכורי תוצרת הגליל ושוק האיכרים, שמתקיים כבר 12 שנה, הקדים השנה ויתקיים ממש היום, 16 במאי. זה יקרה ביקב כישור שאליו יגיעו מיטב יצרני הגליל, וביניהם כאלה שעסקיהם היו סגורים בעקבות המלחמה. באירוע ישתתפו תושה בייקרי, ג'וב ממזקקת יוליוס בחניתה, מחלבת חוות רום, רשת גלידריות בוזה, מבשלת מלכה והיקבים משק אופיר, לטם, שטרן וכישור. יהיו ביריד גם אוכל דרוזי מקומי, תוצרת חקלאית וגם אומנות, אופנה וסדנאות לכל המשפחה. מי שיהיה במקום בשעה 14:00 ייהנה גם מדרינק ללא תשלום במסגרת happy hour שיתקיים במהלך היריד.

יקב כישור, כניסה חופשית בהרשמה מראש באתר עמותת התיירות זמן גליל מערבי

תושה בייקרי (צילום: תמר דניאלי להב)
תושה - גם הם יהיו ביריד|צילום: תמר דניאלי להב

אפריטיבו חדש בקפה נאפו, קריית אונו

קפה נאפו מציינת שנתיים להקמתה ומשיקה אפרטיבו עם 20 אחוז הנחה על כל המנות בתפריט, כולל קוקטיילים. זה יקרה בימים ראשון עד חמישי ב-17:00-19:00 עד סוף יוני.

קפה נאפו. הדובדבן 7, קריית אונו. 03-6989819, לא כשר

קפה נאפו קריית אונו (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
קפה נאפו חוגגת שנתיים|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

אפריטיבו חדש באוקינאווה, תל אביב

אוקינאווה סושי מנווה צדק מציינת 18 שנות פעילות, ואחותה הצעירה מרחוב לבונטין חוגגת 8. ביחד הן משיקות את Shokuzen - אפריטיבו יפני שיתקיים בראשון-חמישי בשעות 17:00-19:00. במסגרת האפריטיבו תתבקשו לבחור כוס יין (אדום או לבן), ובמחיר שלו (46-56 שקלים) תקבלו גם צלוחית יפנית המכסה את הכוס ובה מנת ביס מהתפריט או מספיישל שנוצר במיוחד. זה יכול להיות ביס מאקי או ניגירי, דגים נאים במגוון וריאציות מעל אורז קריספי או בתוך קונכיית אורז פריך, חטיף אצות, אגרול, גיוזה מאודה או מטוגנת ועוד. שימו לב, תוכן הצלוחית מוגש כהפתעה ואינו ניתן לבחירה, למעט הבחירה בין גרסה צמחונית לגרסה הכוללת דגים ופירות ים. בנוסף לכך תינתן בשעות האלה הנחה של 20 אחוז על כל תפריט האוכל.

אוקינאווה. שבזי 46, תל אביב, 03-5101099 שלוחה 2; לבונטין 11, תל אביב

אפריטיבו באוקינאווה (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
מנות אפריטיב בהפתעה - אוקינאווה|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

בייגל קפה משיקים ארוחת בוקר אמריקאית

רשת בייגל קפה השיקה תפריט ארוחות בוקר אמריקאיות על בסיס כריכי בייגל. הארוחות כוללות שני חצאי בייגל פתוחים עם טופינגס, קפה או מיץ ועולות 65 שקלים. מבחר הטופינגס כולל בין השאר גבינה שמנת, סלמון מעושן ובצל סגול; גבינת שמנת כמהין עם פורטובלו צלויות, ריבת בצל, פסטו ועלי רוקט; חציל קלוי עם עגבנייה, בצל, פטרוזיליה קצוצה, ביצה קשה וטחינת עמבה; וגבינת שמנת עם אבוקדו, ביצה קשה מגוררת ובצל סגול.

בייגל קפה, לרשימת סניפי הרשת

ארוחות בוקר חדשות ברשת בייגל קפה (צילום: דוד ששון, יחסי ציבור)
ארוחות בוקר חדשות ברשת בייגל קפה|צילום: דוד ששון, יחסי ציבור

  

פופ אפ שף במסעדת קפאסה באר שבע

שף דרור שושן של מסעדת קפאסה יארח את שף כפיר ינין ("משחקי השף", אמש) לפופ אפ של 3 ימים שיתקיים ב-19-21 במאי מ-18:00. בין המנות שיוגשו: שכבות של כרוב עם שומן אווז, פלפל שחור, ציר עוף חום, וויסקי שיבס וגלידת קשיו; שקדי טלה חרוכים עם תירס לבן, חמאה חומה וצ'ילי מותסס; וסטייק טונה בלופין עם משוואיה עגבניות ירוקות, חלפיניו וחלה שרופה.

קפאסה. חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע, 08-6655122. לא כשר

השפים כפיר ינון ואליעד דנון (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
השפים כפיר ינון ואליעד דנון|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

מהפך במסעדת גודנס, תל אביב

מסעדת גודנס עושה ריסטרט והופכת מדיינר טבעוני מושחת לבית קפה עם תפריט המבוסס על הצומח. המקום יהיה מעתה פתוח 7 ימים בשבוע, משעות הבוקר המוקדמות ועד 22:00 בלילה, ויציע מנות כמו אומלט על בסיס שקדים עם בצל ירוק ופטריות פורטובלו וגבינת קשיו; מוסקה חצילים ותפוחי אדמה בעגבניות מטבוחה שבושלו כמה שעות; לזניית גבינות קשיו ושקדים עשירה בקרם תרד ומנגולד; המבורגר על בסיס חלבון סויה; ו"גירוס" עם צזיקי קשיו-נענע בתוך טורטייה.

גודנס. המלך ג'ורג' 32, תל אביב. 055-9735797. לא כשר