בפעם ה-9, פסטיבל האוכל תל אביב EAT של עיריית תל אביב יפו יתקיים בפארק צ'ארלס קלור בתאריכים 19-22/5 (ימים שני-חמישי), כשהשנה הוא חגיגי במיוחד ויציע לא רק דוכני אוכל רחוב. הפעם מצטרפים לחגיגה שפים מובילים מהשורה הראשונה, מתחמים מיוחדים של דוכני מסעדות, מתחם שוק, מתחם פוד טראקס ומתחם VIP לחברי מועדון חבר (נותני החסות לאירוע) שגם ייהנו ממחיר מיוחד של 15-25 שקלים למנה (למי שאינו חבר מועדון - מחיר המנות יהיה עד 45 שקלים).
אז מה אוכלים בפסטיבל?
אסף גרניט, שיגיע לראשונה לפסטיבל בשת"פ מיוחד עם בירה אסטרייה, יגיש את המנות האייקוניות של מחניודה (כולל הפולנטה כמובן); חיים כהן יגיש בדוכן של דיקסי כריך אנטרקוט, קוביות הום פרייז וכנפיים; ישראל אהרוני יפתח דוכן המבורגרים וצ'יזבורגרים מושחת, וגם גרסה כשרה של פופקורן העוף המפורסם שלו; גיא גמזו יהיה שם עם מזללת NUNUNU; פופ אנד פופ ושחף שבתאי יגישו מתכונת כשרה של המנות המפורסמות שלהם; אבי לוי יציע את להיטי מסעדת המוציא כמו מופלטה אנטריקוט; עמוס חיון יביא את טעמי מסעדת רובידה; תומר תומס יככב עם סיגר עגל ויגיש כריכי בשר; פיטמאסטר יגיעו לשואו מעשנות; גם סופר המזרח הירושלמית של זכאי חוג'ה יהיה בפסטיבל עם דוכן; רחל בן אלול תכין את הכריכים והרולים שלה; יהיה גם דוכן שיארח שיתוף פעולה בין אגאדיר למסעדת נאם; שלומי בן שלום יעצור לרגע את שירות המילואים הארוך שלו ויביא את פלומינו האיטלקית; מסעדת ניני האצ'י תציע את האוכל האסייתי המעולה שלה; רשת מקסיקנה תפתח דוכן ואור שוקרון תגיע מהעוטף עם הקינוחים שלה.

מתחמים מיוחדים בפסטיבל
הפסטיבל יארח מתחם ייחודי של טירת צבי עם בירה בקומבו; שגרירות אזרבייג'ן ומועצת התיירות של אזרבייג'ן יציעו חוויה קולינרית בניצוחו של השף מוטי יבדייב; ומותג נינג'ה יפתח מסעדה וגלידרייה פורצות דרך שעל האוכל בה יופקדו עומר מילר, קובי אדרי, גל זהבי, יונית צוקרמן וליאור קוקה.

_AD_אזור הסטריט-פוד יציע צ'יפס הולנדי; צ'ורוס ספרדי; כיסונים של דים סאם שופ; ופל בועות מושחת של Eggzit; חלות שניצל ומטבוחה של ישתבח; סלט פפאיה ונודלס של נינג; קוראסון אסאדו וקריספי צ'יקן של Meat Time; ארנצ'יני, פיצות וטירמיסו של La Valle; מאפים של פנינה פאי האשדודית; סיגרים, חלת בשר וספינג' של עדן קקון; אוכל קוריאני של KIMCHIS; קוקילידה של Choose Your Cookies; מופלטות מלוחות ומתוקות של נונה מופלטה; המבורגרים וכדורי גבינה מטוגנים של M32; פסטות טריות במגוון רטבים של FIORI; הקיורטוש ההונגרי וכנאפה אלואדי המעופף.

באזור השוק של הפסטיבל יהיה אוכל דרוזי מהצפון; Thai Street Food עם אוכל תאילנדי; מנצ'ס עם פול תורמוס ופיצוחים; בננה לוטי; מיס מנגו עם נאמס ובאן במילוי מנגו; פירות טריים של Netali's; קרם ברולה של הברוליה; קרמבואים של קאבום; קרפים ופנקייקים של אדון שוקו; אמפנדות של אמפנדו; פרנות של פרנה בשוק; מגשי גבינות של באשר; טבלאות דובאי של שוקולטרי גליצקי; גלידה קדאיף של Ice Ball; וגם קינוחי מוצ'י וקריסטלים של Mochikva.

מתחם פודטראקס יארח את הגלידה הרכה של אוטלו, אלדו וגולדה; כריכי אסאדו; פיש אנד צ'יפס; עראייס, פיתות לוהטות של אגריפס; dalinda; שיפודי קורן-דוג ושייקים של גרנד פרי; בשר מעושן בלחמנייה של מיט-טראק; פיתות של סביח ירדנה; כדורי פנקייק הולנדי של יאמי; והמבורגרים של שגב.

פארק צ'ארלס קלור תל אביב יפו. 19-22 במאי, 18:00-23:00