בקפה אסיף, בית הקפה שממוקם במרכז לתרבות אוכל בישראל, קיימת מסורת צעירה: בכל יום שלישי מגיעים לבית הקפה בשלנים ובשלניות, חלקם שפים מוכרים, חלקם בשלנים ביתיים, ומציעים כחלק מסרוויס הצהריים במקום סירי אוכל שמאפיינים מטבח עדתי, מסורתי או ביתי הקרוב לליבם, כהשפים והבשלנים מגיעים בעצמם לבית הקפה להכין את האוכל.

חודש מרץ כולל כמה שמות מבטיחים במיוחד, כולל שף ישראל אהרוני, שכבר הצהיר לא פעם שאין לו כל רצון לנהל שוב מסעדה או סרוויס, שיגיע בעצמו לאסיף לבשל לסועדים. ראשונה במרץ היא רותם ליברזון (מתכונאית באתר mako בין היתר), שביקורה (מחר, יום ג' 7.3) יוצא על חג פורים ולכן יהיה עשיר במיוחד. ליברזון תכין חגיגי תפריט על טהרת המטבח הפרסי: תבשיל חורשט סבזי ואורז תהדיג, ממתקי מרציפן פרסי ועוגיית פיסטוק-זעפרן וממזג פאלודיה סיב (תפוחים ומי וורדים) עם אלכוהול מקומי.

אסיף. חורשט סבזי (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
אסיף. חורשט סבזי|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
אסיף. אורז פרסי (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
אסיף. אורז פרסי|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
אסיף. מרציפן פרסי (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
אסיף. מרציפן פרסי|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

הבא בתור להגיע הוא כאמור שף ישראל אהרוני, שיכין כדורי בשר עם סלק, גזר ורימונים (14.3); אחריו אשת האוכל הילה אלפרט שתבשל מרק שעועית שחורה עם כדורי עוף ותרד (21.3), ואחרון חביב למרץ יגיע רז רהב בעצמו, שיכין עוף בגריל "כמו של אמא" (28.3). מחירי המנות ינועו בין 60-80 שקלים ומדובר בהזדמנות לאכול מידיהם של שפים מוכשרים במחירים נגישים, מבלי להמתין חודשים להזמנת מקום. 

אהרוני מבשל באסיף (צילום: יחסי ציבור)
אהרוני מבשל באסיף|צילום: יחסי ציבור
הילה אלפרט באסיף (צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור)
הילה אלפרט באסיף|צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור

עד עכשיו התארחו באסיף אביעד פלד, ברק אהרוני, רינת צדוק, סיגי מנטל, ניסים זלייט, גיל אקרמן, בריג'יט שופן ועוד. אסיף הוא ארגון ללא מטרות רווח ראשון מסוגו, מייסודם של Jewish Food Society ו-Start-Up Nation Central, ששם לו למטרה לסייע לצמיחתה ותיעודה של התרבות הקולינרית המקומית.

קפה אסיף. לילינבלום 28, תל אביב. החל מ-12:00 ועד שנגמר.