צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט פסטה עם פלפלים קלויים, שום גבינת פטה ופטרוזיליה

סלט פסטה פשוט וקל להכנה עם תוספות מפנקות. מתאים במיוחד לימי הקיץ החמים

משה בראל | פסטה דלה קזה | פורסם 23/07/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם פסטה קצרה מבושלת ומצוננת

4 פלפלים קלויים, חתוכים לרצועות (ניתן לרכוש במעדניות פלפלים קלויים איכותיים או להכין לפי ההוראות המצורפות)

200 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית חתוכה לקוביות של כסנטימטר

4 שיני שום כתושות

חצי צרור פטרוזיליה, נקי ומופרד לעלים

חצי כוס שמן זית

4 כפות חומץ בלסמי

חצי כפית סוכר

מלח גס

רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 לקליית הפלפלים: מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את הפלפלים בשלמותם ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שהפלפלים משחימים היטב. במהלך הצלייה יש להפוך את הפלפלים כדי שיושחמו היטב מכל הצדדים. כדאי לשים לב – משך הצלייה תלוי בתנור, לכן מומלץ לא להיצמד לזמנים אלא לשים לב לצבע הפלפלים ולסיים את הצלייה כאשר הם שחומים היטב.

2 מוציאים את הפלפלים מהתנור ומעבירים לשקית ניילון. סוגרים היטב את השקית למשך שעה. לאחר שעה הקליפה תיפרד בקלות והקילוף יהיה קל. מרחיקים גם את הגרעינים, וחותכים את הפלפלים לרצועות.

3 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> מתכונים לשבועות