לחמניות גבינה פיקנטיות
הן נראות כמו גביניות מתוקות מהמטבח הרוסי, אבל מיקי שמו דאג לנו לתפנית בעלילה: במקום מילוי מתוק - גבינות מלוחות. במקום קינוח - לחמניות חמודות שרק מבקשות סלט ירוק ורענן שילווה אותן
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
למלית הגבינות:
200 גרם גבינת שמנת עזים
1 כף קמח
30 גרם גבינת עזים (גליל)
מלח
פלפל שחור
לבצק:
200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח
1 ביצה
50 מ"ל (רבע כוס פחות כף) חלב
10 גרם (כף) שמרים טריים
1 כפית שטוחה של מלח
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
1 מכינים את מלית הגבינה: שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף, ושומרים במקרר למשך שעה לפחות כדי שהגבינה תתייצב.
2מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערת מיקסר עם וו לישה, ולשים במהירות אטית כ-4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה. ממשיכים ללוש עוד 6 דקות עד שהחמאה נטמעת בתערובת.
3 מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים כשעה עד להכפלת נפח הבצק.
4 יוצרים מהבצק כדור ומעבירים למקרר לשעה, כך יהיה נוח יותר לרדד אותו.
5 מרכיבים ואופים: על משטח מקומח מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ובמרכז כל עיגול מזלפים שכבה דקה של מלית בקוטר 5 ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-30-45 דקות עד שהבצק בשוליים תופח.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 אופים בין 12 ל-15 דקות או עד להזהבה מוחלטת, ומגישים חם עם סלט ירוק בצד.