צילום׃ בן יוסטר, מחלבות גד

כתר שמרים וגבינה של מיקי שמו

שמרים מהסוג הזה עוד לא הכנו: כדורי בצק ממולאים בתערובת מתוקה-מלוחה של גבינה, מסודרים יפה יפה זה לצד זה ומעוטרים בפירורי שטרויזל. אחרי אפייה בתנור, תנו לנו לומר לכם, מתקבלת יצירת אמנות

מיקי שמו | מחלבות גד | פורסם 04/07/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בבקה או טבעת בקוטר 24 ס"מ:

‏270 גרם (2 כוסות פחות כף) קמח

‏15 גרם (כף וחצי) שמרים טריים

‏ביצה

‏60 מ"ל (רבע כוס) חלב

‏50 גרם (רבע כוס) סוכר

קורט מלח

‏50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

 

למלית:

‏200 גרם גבינת שמנת ניו יורק עזים ‏12%

‏2 כפות יוגורט עזים

‏50 גרם (רבע כוס) סוכר

לשטרויזל:

‏50 גרם (שליש כוס) קמח

‏25 גרם (2 כפות גדושות) שקדים טחונים

‏50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

‏50 גרם (רבע כוס) סוכר דמררה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות אטית כ-4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה. ממשיכים ללוש עוד 6 דקות אחרי שהחמאה נטמעה.

‏2. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

‏3. מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים לתערובת אחידה.

‏4. מכינים שטרויזל: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים עד שנוצרים פירורים. שומרים במקרר עד השימוש.

‏5. מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ"מ וקורצים 10 עיגולים בקוטר 8 ס"מ כל אחד. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול בצק וסוגרים לקבלת כדור. מסדרים את הכדורים הממולאים זה לצד זה בתבנית משומנת ומפזרים עליהם שטרויזל. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כשעה, עד להכפלת הנפח.

‏6. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים 35-30 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.

>> בשבוע שעבר הכנו שבלול תרד וגבינות

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו