צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

שוקי עוף עם אפונה וארטישוק

שוקי עוף עסיסיים בליווי אפונה וארטישוק על הר של קוסקוס. טעים, משביע וקל להכנה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 01/02/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות

10 יחידות שוקי עוף

3 כפות סוכר חום

3 שיני שום קצוצות

3 גזרים חתוכים לעיגולים

500 גרק אפונה עדינה

500 גרם ארטישוק יהודי או תחתיות ארטישוק

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור

1/2 כוס מים

500 גרם קוסקוס מהיר הכנה

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את שוקי העוף ומזהיבים כ-3 דקות.

2 מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומוסיפים את השום ויתר המצרכים (חוץ מהקוסקוס והמים). מערבבים היטב פעם נוספת ומוסיפים כ-1/2 כוס מים.

3 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ-40 דקות.

4 בזמן שתבשיל העוף מתבשל, מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן. מגישים ביחד.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

* הכלים באדיבות גילס - דרך השלום 8 תל אביב (03-562060)

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה