עוגת תפוחים עם חלב חם
בהתחלה היא ראתה את זה באיטליה, אחר כך בספרד, ואז היא החליטה לנסות את השיטה של החלב החם עם החמאה בעצמה. איזה טעים יצא! עוגת התפוחים החדשה של קרן אגם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
זו לא סתם עוד עוגת תפוחים! זו עוגת תפוחים ספוגה בחלב חם וחמאה. בשיטה הזו ראיתי פעם שמשתמשים באיטליה ולאחרונה ראיתי שגם בספרד זה מקובל, אז אני לא יודעת מה המקור שלה אבל אני מוקסמת מהתוצאה. מכינים עוגת תפוחים, ועם היציאה מהתנור מחממים חלב עם חמאה וסוכר וניל ופשוט שופכים עליה. אל תפחדו, זה הרבה נוזל אבל החלב נספג בעוגה, ואחר חצי שעה התוצאה היא חלום. עוגה לחה, רכה, טעימה ומיוחדת.
מרכיבים :
לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:
כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן
כפית גדושה אבקת אפייה
3 ביצים שלמות + חלמון מידה L
שני שליש כוס (130 גרם) סוכר
שני שליש כוס (135 גרם) שמן
כפית מחית/תמצית וניל
4 תפוחים (אני אוהבת גרני סמית)
לאחרי האפייה:
חצי כוס (120 מ"ל) חלב חם
2 וחצי כפות חמאה מומסת
2 כפות סוכר וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון-תחתון. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
2 טורפים בקערה ביצים עם סוכר לתערובת מעט תפוחה. מוסיפים שמן ווניל ומערבבים לאיחוד. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים. מוסיפים את התפוחים ומערבבים לאיחוד.
3 מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 35-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
4 כשהעוגה יוצאת מהתנור עושים בה חורים בעזרת קיסם ארוך. מרתיחים חלב עם חמאה וסוכר וניל ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מחכים חצי שעה, ואוכלים.

** אפשר להוסיף כפית קינמון יחד עם הקמח, לא חובה.
** שימו לב שמדובר בעוגה לא מאוד מתוקה. לי זה הספיק, אבל מי שאוהב מתוק יכול להוסיף 3 כפות סוכר לבלילה.