צילום׃ קרן אגם, mako אוכל
קמטוטי בורקס גבינה ב-4 מרכיבים
כל מה שצריך בשביל היופי הקראנצ'י הזה זה חבילת דפי פילו, חמאה, מוצרלה ופטה. רוצים לשדרג עם תוספות? עופו על זה, אבל גם גרסת הבסיס הזאת מצוינת וממש פשוטה להכנה. רישול אלגנטי ומכוון במיטבו, וכמה שזה טעים
קרן אגם | mako אוכל
| פורסם 22/05/25
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אחת המנות הכי יפות שאפשר להגיש לשבועות: הבורקסים המקומטים מוגשים לשולחן בצורה כל כך מרושלת ויפה. אני בחרתי למלא אותם בתערובת פטה ומוצרלה, ואפשר לבחור כל מילוי אחר שאוהבים.
מרכיבים :
חבילת עלי פילו (אם קפואה - להעביר לילה קודם למקרר)
100 גרם חמאה מומסת
100 גרם גבינת פטה
150 גרם מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מערבבים את הפטה והמוצרלה ביחד.

3 מכינים את הבורקס: מברישים כל עלה פילו בחמאה, צובטים את העלה במרכזו, מייצרים סיבוב בעזרת האצבעות (כמו בסרטון) ומניחים. בתוך הספירלה שנוצרה ממלאים כף מהמלית, מעבירים למרכז את כל העלים שנותרו ו"סוגרים" את הכדור. הופכים ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4 מברישים את כל הכדורים בחמאה ואופים 20-25 דקות או עד לקבלת הזהבה יפה.

בתיאבון!