צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

לחם שום משוגע בדקה עבודה

המתכון הזה הוכתר אצל קרן אגם כ"מתכון לעולמים", ונראה שבצדק: האם יש דבר משמח יותר בבוקר שבת מריבועים של לחם ביתי טרי ומהביל עם חמאת שום ומוצרלה נמתחת? עדכנו, אנחנו עוד לא מצאנו

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 25/04/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זה לגמרי הלחם שום הכי קל, פרקטי וטעים שיצא לי להכין, והוא גם הכי יפה! דמיינו אותו יוצא מהתנור ישר לשולחן שלכם, על צלחת או מגש עץ גדול - כל אחד מושך לו ריבוע קטן ומתענג על הריח של השום והגבינה הנמתחת. אני רואה בו מתכון לעולמים, ואחרי שתנסו נראה לי שתחשבו כמוני.

מרכיבים :

לבצק:

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח פיצה (או קמח לבן רגיל)

1 כף שמרים יבשים

3 כפות (36 גרם) סוכר לבן

1 כפית מלח דק

30 גרם חמאה מומסת

3 כפות שמן זית

כוס (240 מ"ל) חלב מעט חמים (מים לפרווה וטבעוני)

חצי כוס (120 מ"ל) מי ברז

לחמאת שום ועשבי תיבול:

70 גרם חמאה רכה

2-3 שיני שום כתושות

חופן עשבי תיבול קצוצים (אני שמתי אורגנו, זעתר ופטרוזיליה)

לפיזור:

100 גרם מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

1 לשים במיקסר את כל מצרכי הבצק חוץ מהמים. מוסיפים את המים במזיגה איטית, רק עד שהבצק אלסטי וגמיש (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). לשים בסך הכל 10-12 דקות.

2 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי (או לילה שלם במקרר).

3 מחממים תנור ל-190 מעלות.

4 מעבירים את הבצק לתבנית עם נייר אפייה, וחורצים בו פסים לרוחב ואז לאורך (הכי נוח לעשות את זה עם קלף אפייה).

5 מערבבים את החמאה ועשבי התיבול ומורחים על הבצק. מכניסים מוצרלה מגוררת לחריצים ודוחפים אותה פנימה בעזרת הקלף.

6 אופים 30-25 דקות, עד הזהבה, ומגישים מיד.

לחם שום משוגע בדקה עבודה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לחם שום משוגע בדקה עבודה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** אפשר לוותר על המוצרלה ולהכין את הלחם בגרסה טבעונית. במקרה כזה מחליפים את החמאה בשמן ואת החלב במים.