בורקס פיצה ממצה לפסח
מה חשבתם, שנשאיר אתכם בלי בורקס בפסח? קרן אגם מצאה פתרון זריז וקל לכל מי שלא יכול לוותר על משולשי פיצה בחג. אל תפחדו להרטיב את המצות כמו שצריך ותתנו לגבינה לנזול מהצדדים, זה החלק הכי טעים
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהארבעים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
למרות החשש התמידי שלי שלא יהיה לי משהו להכין בזריזות בפסח, אני שמחה לבשר לכל אלו מאיתנו שמחממים לעצמם טוסטים ובורקסים על בסיס יום יומי שמצאתי פתרון שמקובל על כולם: בורקס פיצה שמכינים ממש מהר והוא סופר טעים.
מרכיבים :
4 מצות
רוטב פיצה מוכן
מלח
5-6 עלי בזיליקום קצוצים דק
150 גר מוצרלה מגורדת או כל גבינה צהובה אחרת
תוספות: זיתים/בולגרית/פטה (מה שרוצים)
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מרטיבים היטב את המצות מתחת לברז משני הצדדים (15-20 שניות לפחות - הן צריכות להיות ממש רטובות).
2 מניחים את המצות על מגבת, מכסים ומניחים ל-25 דק מנוחה.
>> וכל מה שצריך בשביל צלחת פסח
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 מעבירים את הביצה הטרופה ואת השומשום לקערות מספיק עמוקות שיהיה קל לטבול בהן את המשולשים.
5 מערבבים את רוטב הפיצה המוכן עם מלח ובזיליקום קצוץ.
6 מחלקים בעזרת מספריים או סכין כל מצה ל-4 ריבועים שווים.
7 מניחים במרכז כל ריבוע רוטב פיצה ומעליו גבינה צהובה בנדיבות (אם רוצים מוסיפים גבינה בולגרית וזיתים). סוגרים את הריבוע למשולש, טובלים צד אחד בביצה טרופה ואז מעבירים ישירות לטבילה בקערת השומשום.
8 מעבירים לתהנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30-35 דק עד שהבורקסים משחימים והגבינה מבעבעת.
חג שמח!