פשטידת פטריות ומנגולד בקלי קלות
צרת איראן מאחורינו, לפחות לזמן מה, והבראנץ' של שבת יכול לחזור להיאכל בעצלתיים. זאת הפשטידה בשבילו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה לא מתפרקת בקוטר 26 ס"מ:
קופסת פטריות שמפיניון טריות, פרוסות עבה
4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
מעט שמן זית
חבילה של עלי מנגולד, חלוטים במים רותחים ומסוננים
3 ביצים גדולות
250 גרם גבינה רכה (ריקוטה/תבור/כנען וכד')
גביע (200 מ"ל) יוגורט, לא משנה איזה
2 שיני שום, כתושות
חצי כוס (120 מ"ל) חלב רגיל
3-4 כפות גבינה צהובה מגוררת (מוצרלה, קשקבל, צהובה רגילה או איזה שיש בבית)
שלושת רבעי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות קמח לבן רגיל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 מחממים במחבת מעט שמן זית ומקפיצים את הפטריות עם הבצל הירוק רק עד לריכוך קל. אל תהרגו אותם לגמרי.
3 מוסיפים את המנגולד ומסירים מהאש.
4 טורפים בקערה גדולה ביצים, גבינה רכה, יוגורט, שום כתוש, חלב ו-2 כפות גבינה צהובה מגוררת. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים.
5 מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מעבירים את הירקות פנימה ומערבבים מעט.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית, מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה ואופים 45-50 דקות.
המתכון פורסם לראשונה במאי 2022