צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

פשטידת פטריות ומנגולד בקלי קלות

צרת איראן מאחורינו, לפחות לזמן מה, והבראנץ' של שבת יכול לחזור להיאכל בעצלתיים. זאת הפשטידה בשבילו

קרן אגם | mako | פורסם 26/06/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה לא מתפרקת בקוטר 26 ס"מ:

קופסת פטריות שמפיניון טריות, פרוסות עבה

4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

מעט שמן זית

חבילה של עלי מנגולד, חלוטים במים רותחים ומסוננים

3 ביצים גדולות

250 גרם גבינה רכה (ריקוטה/תבור/כנען וכד')

גביע (200 מ"ל) יוגורט, לא משנה איזה

2 שיני שום, כתושות

חצי כוס (120 מ"ל) חלב רגיל

3-4 כפות גבינה צהובה מגוררת (מוצרלה, קשקבל, צהובה רגילה או איזה שיש בבית)

שלושת רבעי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות קמח לבן רגיל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 מחממים במחבת מעט שמן זית ומקפיצים את הפטריות עם הבצל הירוק רק עד לריכוך קל. אל תהרגו אותם לגמרי.

3 מוסיפים את המנגולד ומסירים מהאש.

4 טורפים בקערה גדולה ביצים, גבינה רכה, יוגורט, שום כתוש, חלב ו-2 כפות גבינה צהובה מגוררת. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים.

5 מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מעבירים את הירקות פנימה ומערבבים מעט.

6 מעבירים את הבלילה לתבנית, מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה ואופים 45-50 דקות.

המתכון פורסם לראשונה במאי 2022