עוגת בננות מייפל הפוכה
אם חשבתם שקרן אגם תעמוד כמו פראיירית מעל מחבת של סוכר רוחש ותחכה שיהפוך לקרמל, תחשבו שוב. איזה מזל שיש לנו אותה, בשביל ללמד אותנו שאפשר פשוט לשפוך מייפל בתחתית התבנית! קבלו עוגת בננות, אבל אחרת לגמרי
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הקסם של המתכון הזה הוא סירופ המייפל ששופכים בתבנית לפני הבלילה, שבעצם מחליף בישול של קרמל וחוסך המון עבודה. הטעם, אגב, מעולה כאילו השקעתם את כל הנשמה. הבסיס של העוגה הוא בלילה שאני משתמשת בה הרבה, כי היא ממש טעימה גם ככה כשלעצמה. הפעם פינקתי אותה בתוספת של בננות מקורמלות ואגוזים שהפכה אותה לוואו.
מרכיבים :
לתבנית עגולה 22-24 ס"מ:
4 ביצים גודל L
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
1 כוס (200 גרם) שמן קנולה
1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
1 כפית מחית/תמצית וניל
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כוס (120 מ"ל) מייפל
2 בננות, חתוכות לקוביות קטנות
לתערובת האגוזים:
100 גרם אגוזי פקאן או מלך, טחונים דק
2 כפות סוכר חום בהיר
חצי כפית אבקת קינמון
אחרי האפייה:
עוד שליש כוס (80 מ"ל) סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר ביצים, סוכר לבן וסוכר חום 5-6 דקות, לקבלת תערובת תפוחה.
2 מוסיפים שמן וממשיכים להקציף. מוסיפים שמנת חמוצה ווניל ומקציפים שוב.
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, בתחתית ורצוי גם בדפנות (לחלופין אפשר לשמן את הדפנות).
5 מערבבים בקערה את האגוזים הטחונים עם הסוכר החום והקינמון.
6 מוזגים חצי כוס מייפל לתבנית, מפזרים על המייפל את הבננות ועליהן את תערובת האגוזים.
7 מוזגים מלמעלה את בלילת העוגה ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים עליו.
8 כשהעוגה יוצאת מהתנור הופכים אותה על צלחת הגשה, מסירים את נייר האפייה ושופכים את יתרת המייפל מעל.
9 מגישים בטמפרטורת החדר או חמים עם מעט גלידה בצד.
** לגרסה פרווה ממירים את השמנת החמוצה בקרם קוקוס או מיץ תפוזים.