צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

בלונדיז לוטוס

לפעמים כל מה שצריך בשביל להשאיר רושם עם קינוח זה לשבץ כמה עוגיות לוטוס מלמעלה. במקרה של הבלונדיז הספציפיים האלה הרושם נשאר גם כשטועמים, ואפילו מתעצם - כי הם פשוט כל כך נימוחים וטעימים שאפשר להשתגע

קרן אגם | mako | פורסם 30/04/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 20*20 ס"מ:

200 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

1 כפית תמצית או מחית וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

חצי כפית אבקת אפייה

חצי כפית מלח (זה לא הרבה זה מושלם)

1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (או חום, או בכלל לא)

עוגיות לוטוס חצויות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. אני אוהבת שהנייר מציץ מהצדדים כי אחר כך אפשר פשוט להרים אותו ולחלץ את הבלונדיז מהתבנית בקלות.

2 מערבבים בקערה חמאה מומסת, סוכר חום בהיר וסוכר לבן.

3 מוסיפים ביצים ווניל וטורפים היטב פנימה.

4 בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה ובעזרת מטרפה מערבבים עד שאין גושים. מוסיפים שוקולד צ'יפס (אם רוצים) ומערבבים שוב.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית ומסדרים מלמעלה חצאי עוגיות לוטוס.

6 אופים 30 דקות, עד שקיסם שננעץ בבלונדיז יוצא עם פירורים לחים.

7 מצננים וחותכים לריבועים.

טיפים לבלונדיז

בלונדיז לוטוס מקרוב (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
תרשו לנו להתקרב עוד קצת|צילום: קרן אגם, mako אוכל
בלונדיז לוטוס - פרופיל (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
ופרופיל|צילום: קרן אגם, mako אוכל
בלונדיז לוטוס - ריבוע (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
ריבוע|צילום: קרן אגם, mako אוכל

בתיאבון!