בלונדיז לוטוס
לפעמים כל מה שצריך בשביל להשאיר רושם עם קינוח זה לשבץ כמה עוגיות לוטוס מלמעלה. במקרה של הבלונדיז הספציפיים האלה הרושם נשאר גם כשטועמים, ואפילו מתעצם - כי הם פשוט כל כך נימוחים וטעימים שאפשר להשתגע
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית 20*20 ס"מ:
200 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
1 כפית תמצית או מחית וניל
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח (זה לא הרבה זה מושלם)
1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (או חום, או בכלל לא)
עוגיות לוטוס חצויות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. אני אוהבת שהנייר מציץ מהצדדים כי אחר כך אפשר פשוט להרים אותו ולחלץ את הבלונדיז מהתבנית בקלות.
2 מערבבים בקערה חמאה מומסת, סוכר חום בהיר וסוכר לבן.
3 מוסיפים ביצים ווניל וטורפים היטב פנימה.
4 בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה ובעזרת מטרפה מערבבים עד שאין גושים. מוסיפים שוקולד צ'יפס (אם רוצים) ומערבבים שוב.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית ומסדרים מלמעלה חצאי עוגיות לוטוס.
6 אופים 30 דקות, עד שקיסם שננעץ בבלונדיז יוצא עם פירורים לחים.
7 מצננים וחותכים לריבועים.



בתיאבון!