צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

סהרוני תמרים ואגוזים

את העוגיות האלה הכנתי כדי לקחת איתנו לטיול משפחתי של כמה ימים. באופן מאוד בלתי מפתיע הן לא שרדו עד שיצאנו מהבית

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 05/10/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

רגע לפני שאנחנו נפרדים סופית מהחגים, ומכיוון שבסוכות כולם תמיד מחפשים מתכונים לעוגיות תמרים, החלטתי להכיר לכם עוגיות יפהפיות שבמקור הכנתי לנסיעה לחופשה משפחתית אבל בפועל הן לא שרדו עד הנסיעה. אני תמיד אוהבת לקחת עוגיות ביתיות לטיולים של כמה ימים, אבל הפעם הצעתי לאורחים שבדיוק קפצו לטעום מהן, ולפני שהם הלכו הם שאלו אם אפשר לקחת אותן. זה ידוע שכשמתארחים אצלי מותר לבקש לקחת צידה, כי כולם רגילים שאני אופה בלי סוף ומחפשת בתים חמים למאפים שלי. אז הם ביקשו, וכמובן שנתתי בשמחה.

 

הבצק של העוגיות האלה פשוט מושלם, ויוצר עוגייה רכה רכה שנמסה בפה. לדעתי זה סוכר הווניל שעושה פה פלאים, אז אל תוותרו עליו.

מרכיבים :

בצק פריך (14 יחידות):

כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן

קורט מלח

30 גרם (3 כפות) סוכר וניל

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

3-4 כפות מים קרים

למלית:

חצי מכל (225 גרם) ממרח תמרים

חצי כוס (50 גרם) אגוזי מלך גרוסים דק

כפית קינמון

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה) קמח לבן, מלח וסוכר וניל. מוסיפים קוביות חמאה, ובפולסים קצרים (או עם הידיים) מעבדים עד לקבלת פירורי בצק.

2 מוסיפים 2-3 כפות מים קרים ושוב מעבדים, עד שהבצק מתאחד לכדור. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים עוד כף מים קרים בכל פעם.

סהרונים של קרן אגם. בתבנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
סהרונים של קרן אגם. בתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר למנוחה של 15 דקות.

4 המלית: מערבבים בקערה ממרח תמרים, אגוזי מלך וקינמון למחית אחידה.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

6 מחלקים את הבצק ל-14 כדורים שווים (בערך 25 גרם כל אחד). על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק. מניחים במרכז העיגול כף של מלית. מקפלים צד אחד של העיגול מעל המלית ומהדקים היטב, ואז מגלגלים שוב ומעגלים מעט לצורת סהרון (ראו בסרטון). מניחים את הסהרון על נייר אפייה וחוזרים על הפעולות עם שאר חלקי הבצק.

7 אופים את העוגיות 15-18 דקות, עד להזהבה ממש קלה. היזהרו לא לאפות יותר מדי. מוציאים ומצננים.

8 בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

סהרונים. לא לאפות יותר מדי (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
סהרונים. לא לאפות יותר מדי|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** העוגיות יישמרו בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.

** לגרסת פרווה ממירים את החמאה במחמאה או נטורינה.

** אפשר להמיר את מלית התמרים בכל מלית אחרת שאוהבים.