צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

סמבוסק גבינה ופסטו מבצק טריק

איזה בצק אהוב זה, יא אללה. גם מתערבב בקלילות (בלי מיקסר, מה פתאום מיקסר), גם מתמסר, גם לא נדבק, וזה עוד לפני שדיברנו על הסמבוסק הנהדרים שיוצאים ממנו. בקיצור, לעבודה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 12/12/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

16-20 יחידות:

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

1 כפית מלח דק

שליש כוס (65 גרם) שמן קנולה

1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים

למלית גבינה:

100 גרם גבינת לאבנה עיזים

100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

100 גרם גבינת ריקוטה

2 כפות גדושות ממרח פסטו

מלח

מעט פלפל שחור

להברשה:

ביצה טרופה עם מעט מים

שומשום

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים בקערה קמח ומלח, מוסיפים שמן קנולה ומים רותחים ומערבבים בכף או מזלג. תוך 30 שניות הבצק מתאחד והוא מושלם. אוספים אותו בידיים לכדור ומניחים בצד.

2 באותה הקערה מערבבים את כל חומרי המלית (הקערה תהיה ממש נקייה, זה בצק שאוסף את עצמו לגמרי).

3 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

סמבוסק גבינה ופסטו מבצק טריק  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
סמבוסק גבינה ופסטו מבצק טריק |צילום: קרן אגם, mako אוכל

4 קורצים מהבצק עיגולים קטנים (אני הכנתי כדורים של 30 גרם).

5 משטחים כל כדור בצק על משטח עבודה לעיגול דק בעזרת הידיים (הבצק כל כך מתמסר שאין צורך במערוך, והוא גם לא נדבק אז לא צריך לקמח).

6 מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, ומקפלים את הבצק לשניים לצורת סמבוסק. מהדקים היטב בקצוות, אפשר עם הידיים ואפשר במזלג.

7 מסדרים את הסמבוסקים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

8 אופים 20-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.