צילום׃ נופר צור, אוכל טוב, mako

מיני אלפחורס עם טופי קרמל

הילדים המתבגרים של קרן אגם כבר יודעים את זה, ואין סיבה שלא תדעו גם אתם: אלפחורס הן העוגיות שהכי שווה למשלוחי מנות של פורים. ולגמרי בטעות, הפעם הן יצאו טעימות מהרגיל בזכות מילוי ממרח טופי קרמל

קרן אגם | אוכל טוב, mako | פורסם 23/02/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כשפורים מתקרב ואני מתחילה לחשוב על משלוחי מנות עם עוגיות  ברור שאני חושבת על אזני המן, אבל ליד אזני ההמן אנחנו נוהגים להכין עוד סוגים שונים של עוגיות. פניתי למתבגרים בבית ושאלתי איזו עוגייה הכי שווה להכין לפורים, והתשובה הייתה חד משמעית אלפחורס.

 

ואם כבר דיברת על אלפחורס אמא, אז בבקשה תיגשי מיד להכין לנו. וככה עשיתי: הכנתי את הבצק ומיד ניגשתי לעבודה, ואז גיליתי שהצנצנת שחשבתי שהיא ריבת חלב, היא בכלל טופי קרמל ( דומה אבל לא בדיוק, טעים מאוד).

 

אז מילאתי את האלפחורס בטופי קרמל וקיבלתי אישור שיש מצב שזה עולה על המקור. חלילה לא להרגיז אף ארגנטינאי, אבל הבצק של האלפחורס זה כזה בצק מעלף, שלא יכול להיות שלא משדכים לו עוד תוספות חוץ מריבת חלב. בקיצור, תכירו את הלהיט הבא אצלנו בבית, והוא לגמרי יככב השנה גם במשלוחי המנות שלנו.

מרכיבים :

ל-50 עוגיות:

200 גרם חמאה קרה קוביות

200 גרם קמח לבן (כוס וחצי פחות כף)

250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קורנפלור

10 גרם אבקת אפייה

120 גרם (כוס) אבקת סוכר

3 חלמונים מביצים גודל L

חצי כפית תמצית וניל

למילוי ולציפוי:

250 גרם ממרח טופי קרמל (אפשר גם ריבת חלב)

חצי כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מעבדים בפולסים קצרים במעבד מזון עם להב פלדה חמאה, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת פירורית (אפשר גם להשתמש במיקסר עם וו גיטרה ואפשר גם עם הידיים). מוסיפים חלמונים, ווניל ומעבדים רק עד ליצירת בצק אחיד.

2 מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה עד להתייצבות.

כמה קשה לעמוד בפניהן (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
כמה קשה לעמוד בפניהן|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

3 מחממים תנור ל-160 מעלות.

4 מקמחים את משטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כסנטימטר (אל תרדדו דק מדי, אחרת הבצק יישבר אחרי האפייה).

5 קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 4 ס"מ, מניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בהיר מאוד. מצננים את העוגיות לטמפרטורת החדר.

מותר גם עם ריבת חלב כמובן (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
מותר גם עם ריבת חלב כמובן|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
קופסת מיני אלפחורס פתיינית (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
קופסת מיני אלפחורס פתיינית|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

6 אחרי שהצטננו, מחלקים את העוגיות לזוגות והופכים אחת מהן. בעזרת כפית או שקית זילוף ממלאים את מרכז העוגיה בריבת חלב, סוגרים אותה עם בת הזוג שלה, ומגלגלים כל אחת בקערה עם הקוקוס הטחון.

**העוגיות נשמרות עד ארבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר.

**טופי קרמל אפשר להמיר בריבת חלב

**לא ניתן לוותר על הקורנפלור ולא ניתן להמיר אבקת סוכר בסוכר רגיל, לא תתקבל תוצאה דומה.

**אם אין ברצונכם לאפות כמות גדולה של עוגיות אפשר להקפיא מחצית מהבצק.

משלוח המנות האולטימטיבי (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
משלוח המנות האולטימטיבי|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako