ג'בטות תרד וגאודה מבצק ללא לישה
אל תילחצו מזמני ההכנה - העבודה שלכם בשביל הג'בטות האלה מסתכמת בערבוב בכף ועוד כמה קיפולים. אז אם גם אתם בחיפוש אחרי הפחמימה שתחבק אתכם בימים האלה - בהחלט יכול להיות שזאת האחת
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
בתקופה כזו, שבה כולנו בבית, הכי כיף להתנחם בפחמימות שוות - ואין כמו בצק ללא לישה כדי לענות על הצורך הזה.
ההכנה של הג'בטות האלה יחסית מהירה, בלי התפחות של יממה, הריח בבית מעלף, המראה הכי יפה שיש והטעם – וואו. אני הכנתי מהן כריכים אבל אם היה פה סיר דגים חריפים הייתי כנראה טובלת את הג'בטות ברוטב וככה מסיימת את כל התבנית.
מרכיבים :
9 ג'בטות:
4 כוסות (560 גרם) קמח לבן רגיל, או קמח לחם/חלה/פיצה
כף שמרים יבשים
כף מלח
כף דבש
2 כפות שמן זית
450 מ"ל מים
כוס עלי תרד קצוצים
100 גרם גבינת גאודה מגוררת (או כל גבינה צהובה אחרת)
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה (או קופסה) קמח, שמרים, מלח, דבש, שמן זית ומים. יתקבל בצק מאוד מאוד דביק (אם הוא לא דביק מאוד – מוסיפים עוד קצת מים).
2 מוסיפים את התרד והגבינה ומערבבים שוב היטב. הבצק עדיין יהיה מאוד דביק. מכסים בניילון (אם זו קופסה – במכסה) ומניחים לשעה וחצי.
3 מרטיבים את הידיים ומקפלים את הבצק (מרימים אותו ומניחים על עצמו, ראו בסרטון). מכסים שוב וממתינים חצי שעה.
4 מקפלים שוב, מכסים, ממתינים עוד חצי שעה ומקפלים בפעם השלישית. מכסים לעוד חצי שעה.

5 מקמחים היטב משטח עבודה ומחממים תנור ל-230 מעלות.
6 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומקמחים מעט.
7 הופכים את הקערה עם הבצק על המשטח המקומח ומקמחים את החלק העליון של הבצק.
8 בעזרת הידיים מועכים את הבצק בעדינות לריבוע.
9 חותכים את הבצק ל-9 ריבועים בעזרת קלף או סכין.
10 מרימים את ריבועי הבצק בעדינות בעזרת הקלף ומעבירים לתבנית באופן מרווח.
11 אופים 20-25 דקות, עד שהג'בטות שחומות למראה. מגישים טרי.


בתיאבון!