צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

ג'בטות תרד וגאודה מבצק ללא לישה

אל תילחצו מזמני ההכנה - העבודה שלכם בשביל הג'בטות האלה מסתכמת בערבוב בכף ועוד כמה קיפולים. אז אם גם אתם בחיפוש אחרי הפחמימה שתחבק אתכם בימים האלה - בהחלט יכול להיות שזאת האחת

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 20/06/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בתקופה כזו, שבה כולנו בבית, הכי כיף להתנחם בפחמימות שוות - ואין כמו בצק ללא לישה כדי לענות על הצורך הזה.

 

ההכנה של הג'בטות האלה יחסית מהירה, בלי התפחות של יממה, הריח בבית מעלף, המראה הכי יפה שיש והטעם – וואו. אני הכנתי מהן כריכים אבל אם היה פה סיר דגים חריפים הייתי כנראה טובלת את הג'בטות ברוטב וככה מסיימת את כל התבנית.

מרכיבים :

9 ג'בטות:

4 כוסות (560 גרם) קמח לבן רגיל, או קמח לחם/חלה/פיצה

כף שמרים יבשים

כף מלח

כף דבש

2 כפות שמן זית

450 מ"ל מים

כוס עלי תרד קצוצים

100 גרם גבינת גאודה מגוררת (או כל גבינה צהובה אחרת)

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה (או קופסה) קמח, שמרים, מלח, דבש, שמן זית ומים. יתקבל בצק מאוד מאוד דביק (אם הוא לא דביק מאוד – מוסיפים עוד קצת מים).

2 מוסיפים את התרד והגבינה ומערבבים שוב היטב. הבצק עדיין יהיה מאוד דביק. מכסים בניילון (אם זו קופסה – במכסה) ומניחים לשעה וחצי.

3 מרטיבים את הידיים ומקפלים את הבצק (מרימים אותו ומניחים על עצמו, ראו בסרטון). מכסים שוב וממתינים חצי שעה.

4 מקפלים שוב, מכסים, ממתינים עוד חצי שעה ומקפלים בפעם השלישית. מכסים לעוד חצי שעה.

5 מקמחים היטב משטח עבודה ומחממים תנור ל-230 מעלות.

6 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומקמחים מעט.

7 הופכים את הקערה עם הבצק על המשטח המקומח ומקמחים את החלק העליון של הבצק.

8 בעזרת הידיים מועכים את הבצק בעדינות לריבוע.

9 חותכים את הבצק ל-9 ריבועים בעזרת קלף או סכין.

10 מרימים את ריבועי הבצק בעדינות בעזרת הקלף ומעבירים לתבנית באופן מרווח.

11 אופים 20-25 דקות, עד שהג'בטות שחומות למראה. מגישים טרי.

ג'בטות ללא לישה  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
ג'בטות ללא לישה |צילום: קרן אגם, mako אוכל
ג'בטות תרד וגאודה מבצק ללא לישה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
ג'בטות תרד וגאודה מבצק ללא לישה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

בתיאבון!