עוגת כדורי שוקולד לגיא גלבוע דלאל
גיא גלבוע דלאל מציין יום הולדת שני בשבי חמאס. קרן אגם הכינה לכבודו את העוגה האהובה עליו, וביחד איתה נכין את העוגה הזאת לשבת ונצטרף למשאלה שגיא ושאר החטופים ישובו הביתה כמה שיותר מהר
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
המשפחה של גיא סיפרה לי שהוא אוהב מאוד כדורי שוקולד, אז לכבוד יום ההולדת שלו הכנתי עוגת כדורי שוקולד עם קרם וסוכריות, לא מסובכת להכנה וכל כך טעימה. אני מזמינה אתכם להכין את העוגה הזו לסוף השבוע ולחגוג יום הולדת לגיא: תבקשו משאלה בשבילו, שיחזור אלינו, ומהר. מחכים לך בבית גיא.
מרכיבים :
לשכבת בסיס של כדורי השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר, מומס
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
רבע כוס (35 גרם) אבקת קקאו
90 מ״ל חלב
50 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
250 גרם ביסקויטים מרוסקים
לקרם:
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
חבילת אינסטנט פודינג (80 גרם)
כוס חלב (240 מ"ל)
3 כפות גבינת מסקרפונה
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן
200 מ"ל שמנת מתוקה
סוכריות צבעוניות לקישוט
אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה שוקולד מריר מומס וסוכר עד לאיחוד. מוסיפים קקאו, חלב, חמאה, וניל וביסקוויטים מרוסקים. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
2 מהדקים את תערובת כדורי השוקולד לתחתית תבנית עגולה קוטר 22 ס"מ. מכניסים למקפיא להתייצבות כ-15 דקות.
3 מכינים את הקרם: מקציפים בקערת מיקסר שמנת מתוקה עם אינסטינג פודינג וניל עד למרקם יציב אך עדיין רך. מוסיפים חלב ומסקרפונה ומערבבים לאיחוד.
4 יוצקים את התערובת לתבנית, מעל שכבת הבסיס של כדורי השוקולד ומכניסים למקפיא התייצבות של עוד 30 דקות.
5 מכינים את שכבת הציפוי: מניחים בקערה את מצרכי הציפוי (חוץ מהסוכריות לקישוט) וממיסים בפולסים במיקרוגל. יוצקים את הציפוי מעל העוגה, מקשטים בסוכריות צבעוניות ומכניסים להתייצבות במקפיא לעוד כמה דקות.

מוקדש לחזרתו המיוחלת של גיא ושל שאר החטופים