צילום׃ נופר צור, mako אוכל

קרוסטטה ריבה

קרוסטטה היא מעין פאי איטלקי מרושל, אבל רישול רישול - תראו כמה שהמאפה הזה יפה. והחלק העוד יותר מרשים: המילוי הוא ריבה איכותית, ושום דבר חוץ מזה

קרן אגם | mako | פורסם 12/06/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפריך (תבנית פאי מתפרקת 24 ס"מ):

כוס ושלושת רבעי (250 גרם) קמח לבן רגיל, ועוד קצת לקימוח המשטח

חצי כפית אבקת אפייה

קליפה מגוררת מחצי לימון גדול

מעט מלח

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן רגיל

120 גרם קוביות חמאה קרות מהמקרר

ביצה גדולה שלמה+חלמון

למלית:

כוס ורבע (300 גרם) ריבה ביתית מכל סוג שאוהבים

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים בקערת מעבד מזון עם להב פלדה קמח, אבקת אפייה, קליפת לימון, מלח וסוכר.

2 מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורי בצק.

3 מוסיפים ביצה וחלמון ומעבדים שוב לקבלת בצק אחיד. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים טיפה מים קרים, אם הוא רך מדי מוסיפים מעט קמח.

4 עוטפים את הכדור בניילון ומכניסים למקרר לצינון של שעה.

5 מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש. את השליש מחזירים למקרר.

6 מרדדים את שני שליש הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול שגדול מעט מהתבנית.

>> כל הטיפים של קרן אגם לאפייה עם בצק פריך

7. בעזרת הנייר הופכים את הבצק ומניחים על התבנית כשנייר האפייה פונה כלפי מעלה.

8 מסירים את הנייר, מהדקים את הבצק לתבנית ומסירים קצוות מיותרים.

9 מורחים את הריבה על הבצק בשכבה אחידה.

10 מחממים תנור ל-180 מעלות.

11 מוציאים את שליש הבצק הנותר מהמקרר ומרדדים למלבן על נייר אפייה מקומח.

12 בעזרת גלגלת פורסים את הבצק לרצועות ארוכות.

13 מניחים רצועה אחת ארוכה במרכז הפאי, על הריבה, ועוד שתי רצועות מכל צד שלה, ואז מניחים עוד רצועות בהצלבה ליצירת שתי וערב.

14 אופים את הקרוסטטה כ-35 דקות, עד שהבצק שחום והריבה מבעבעת.

15 מצננים, פורסים ומגישים.