עוגת לימון, אוכמניות וגבינה
אין כמו עוגת לימון רכה ועשירה, רק שלעוגה הזאת גם מוסיפים אוכמניות לנגיעות סגלגלות, ושכבת עוגת גבינה שמחלחלת קצת לבלילה הבסיסית ונוצר מיקס מענג מאין כמותו. תתכוננו לקבל הרבה מחמאות על היפה הזאת
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
זאת לא סתם עוגת לימון אוכמניות, זאת אחת מהעוגות הכי נדירות שיצא לי להכין: שכבה של עוגה בחושה רכה משולבת אוכמניות, ומעליה בלילה של גבינה שמחלחלת קצת לעוגה בזמן האפייה. יוצאת מין עוגת לימון משוישת בנגיעות של גבינה ונקודות סגולות יפיפיות של אוכמניות.
עוגה שמכינים כשרוצים שכולם יגידו "וואו, מי הכין את העוגה הזו?". היא משהו מיוחד ממש, אין על טעמים של לימון, גבינה אוכמניות ואין כמו העוגה הזאת.
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
150 גרם חמאה רכה
כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
4 ביצים גודל L
4 כפות מיץ לימון
גרידת לימון מלימון גדול
מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
כפית מחית/תמצית וניל
כוס (140 גרם) קמח לבן
1 כוס (100 גרם) קמח שקדים/שקדים טחונים
2 כפיות אבקת אפייה
חופן אוכמניות
לשכבת הגבינה:
225 גרם גבינת שמנת מכל סוג
2 ביצים גודל L
כוס (120 גרם) אבקת סוכר
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ (אפשר גם להשתמש בקוטר 24 ס"מ, אבל העוגה תצא פחות גבוהה)
2 טורפים בקערה חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב.
3 מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון, שמנת חמוצה, וניל ומערבבים.
4 מוסיפים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

5 יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים חופן אוכמניות מלמעלה .
6 מכינים את בלילת הגבינה: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים, יוצקים מעל בלילת העוגה בתבנית
ומיישרים.
7 אופים 45-50 דקות, עד ששכבת הגבינה מעט שחומה ויציבה.
8 מצננים את העוגה לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

* העוגה נשמרת בקירור עד 4 ימים כשהיא עטופה היטב.
* מומלץ מאוד להוציא אותה מקירור לפחות שעה מראש לפני הגשה.
בתיאבון!