צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגיות חמאה וקינמון (או עוגיות 200)

למה "עוגיות 200"? כי מכל אחד מהמרכיבים העיקריים - קמח, חמאה וסוכר - צריך 200 גרם. קל לזכור? קל גם להכין, והתוצאה נמסה בפה שזה משהו

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 18/01/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עוגיות מושלמות, מהירות הכנה, קריספיות, מתוקות וטעימות, שנקראות גם עוגיות 200 כי כל המצרכים העיקריים בהן שוקלים 200 גרם – 200 קמח, 200 חמאה, 200 סוכר.

 

אפשר להכין ישר או להקפיא כגלילי בצק, ואז לפרוס ולאפות רגע לפני שבאים אורחים. מניסיון שלי, בטבילה בכוס תה חמה הן פשוט נמסות בפה.

מרכיבים :

ל-14-20 עוגיות:

200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח לבן

כפית שטוחה אבקת אפייה

200 גרם (1 כוס) סוכר לבן

חצי כפית אבקת קינמון

מעט מלח

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

חלמון ביצה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה או במעבד מזון קמח, אבקת אפייה, סוכר, קינמון ומלח. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים - בקערה בידיים או במעבד מזון עם להב פלדה - עד לקבלת פירורי בצק.

עוגיות חמאה וקינמון 200-200-200 (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
200-200-200|צילום: קרן אגם, mako אוכל

2 מוסיפים חלמון ומעבדים שוב עד לקבלת כדור בצק אחיד.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 קורצים מהבצק עיגולים בגודל גולה גדולה ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. מועכים מעט בעזרת היד. אפשרות נוספת: מגלגלים את הבצק לגליל בתוך נייר אפייה, וכשהוא עגול וחלק פורסים לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית. אם הוא רך מדי וקשה לעבודה - מקררים קצת ואז פורסים.

5 אופים את העוגיות 15 דקות, עד שהן זהובות למראה. לא אוכלים ולא נוגעים לפני שמצננים אותן לחלוטין.

עוגיות חמאה וקינמון. אפשר להקפיא כגליל (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
אפשר גם להקפיא כגליל|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה במחמאה או נטורינה.

** אפשר להמיר סוכר לבן בסוכר חום בהיר או כהה, אבל זה ישפיע על צבע העוגיות.

** אפשר לוותר על הקינמון או להוסיף לו תבלינים אחרים שאוהבים.