צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

פיתות של קרן אגם

אין סיפוק גדול כמו להכין פיתות בבית, לצפות בהן מפתחות את הכיס המפורסם ולתת בהן ביס כשהן עוד חמות, הכי טריות שיש. עם המתכון של קרן אגם - זה בהישג יד

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 21/11/24 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-11 פיתות גדולות או 14 בינוניות:

1 קילו קמח לחם/פיצה/מניטובה או קמח לבן רגיל

כף (10 גרם) שמרים יבשים

3 וחצי כפות (35 גרם) סוכר לבן

כף גדושה (35 גרם) מלח דק

550-600 מ"ל מי ברז

רבע כוס (50 גרם) שמן קנולה

לעיטור (לא חובה):

מעט שומשום

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר. מוסיפים שמרים, סוכר ומלח ומערבבים מעט.

2 מוסיפים שלושת רבעי מכמות המים ולשים כדקה. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש.

>> כל הטיפים של קרן אגם לפיתות ביתיות

3 מוסיפים עוד מים לאט לאט – לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות.

4 לשים את הבצק 10 דקות בסך הכל, עד שהוא חלק וגמיש.

5 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שישומן מכל הכיוונים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה, עד להכפלת הנפח.

6 מקמחים מגש גדול או תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

7 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 150 גרם לפיתות גדולות או 110 גרם לפיתות בינוניות. מסדרים את הכדורים על המשטח המקומח ומכסים במגבת. מתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.

8 מכניסים לתנור אבן שמוט או תבנית תנור הפוכה ומחממים ל-240 מעלות.

9 מרדדים כל כדור בצק לעיגול על משטח מקומח בעזרת מערוך, ואם רוצים מפזרים מעל כמה גרגירי שומשום. כשהעיגולים מוכנים מסדרים אותם בזהירות בשכבה אחת על תבנית האפייה (כמות כזאת תדרוש 3-4 סבבים של אפייה).

10 אופים את הפיתות 8-9 דקות, עד שהן מתנפחות ומזהיבות מעט. מוציאים למגש ומכסים מיד במגבת.

פיתות לפני האפייה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פיתות לפני האפייה|צילום: קרן אגם, mako אוכל
פיתות של קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פיתות של קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** אפשר להמיר חצי מכמות הקמח בקמח מלא. במקרה כזה מוסיפים מעט מים לבצק.

** אפשר להכין את הבצק בערב ולהתפיח אותו לילה במקרר.