צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגיות תמרים ופקאנים מדהימות

ברוח החגים, קרן אגם החליטה לעשות טוויסט על המתכון האהוב שלה לעוגיות שוקולדצ'יפס. התוצאה: עוגיות כל כך טעימות שהן נזללו ברגע שיצאו מהתנור (כולל שונאת תמרים מושבעת אחת שבכלל חשבה שהם חתיכות שוקולד)

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 26/09/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בבסיסו זה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס, אבל ברוח החגים, ורגע לפני כיפור, החלפתי הפעם את השוקולד בתמרים לחים ופקאנים. הבצק אותו בצק, והעוגיות האלה פשוט מעולות. כל כך מעולות שלא רק שהבת שלי אכלה מהן (היא שונאת תמרים) ואמרה שזה שוקולד ממש טעים בפנים, גם אף אחד לא התאפק והן נזללו חמות ישר מהתנור.

מרכיבים :

ל-25-30 עוגיות גדולות:

200 גר' חמאה רכה

כוס (200 גר') סוכר לבן

3/4 כוס (150 גר') סוכר חום בהיר

1 כפית תמצית או מחית וניל איכותית

2 ביצים גודל L

400 גר' (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן רגיל

1 וחצי כפיות אבקת סודה לשתייה

2 כפיות אבקת אפייה

חצי כפית מלח (לאוהבי שילוב מתוק-מלוח הגדילו לשלושת רבעי כפית)

כוס פקאנים, קצוצים

10 תמרים לחים, חתוכים לקוביות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2 בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן לתערובת קרמית אחידה.

3 מוסיפים את הביצים, וממשיכים לערבל. מוסיפים וניל ומערבלים שוב. 

4 מוסיפים את היבשים: קמח, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה ומלח. מערבלים לתערובת אחידה.

5 מוסיפים לתערובת את קוביות התמרים והפקאנים הקצוצים. מערבבים ממש מעט בעזרת כף.

6 יוצרים כדורים קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג ומניחים על התבנית. אין צורך למעוך את הכדורים, העוגיות ישתטחו במהלך האפייה. ידיים מעט רטובות יעזרו לעיסה לא להידבק. טריק נוסף: אני משמנת כף גלידה קפיצית ומוציאה בעזרתה כדורים מהעיסה ומניחה על התבנית. זה עוזר לייצר עוגיות שוות בגודלן ופחות מלכלך את הידיים. 

7 מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות, אך לא יותר מדי.

8 מוציאים ומצננים לפני הגשה.

עוגיות תמרים ופקאנים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגיות תמרים ופקאנים. מתכון מודולרי|צילום: קרן אגם, mako אוכל
עוגיות תמרים ופקאנים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגיות תמרים ופקאנים. אפשר אפילו לעשות אותן קצת יותר בריאות|צילום: קרן אגם, mako אוכל

**אין לכם מיקסר או לא מתחשק לכם ללכלך אותו? אתם יכולים לערבב בקלות בעזרת כף עץ או מיקסר ידני.

**אפשר להמיר סוכר חום בהיר בסוכר חום כהה לטעם קצת יותר קרמלי ועוד קצת צבע. 

**אתם יכולים להמיר מחצית מהכמות בקמח כוסמין לבן בלי לשנות כלום במתכון.

עוגיות תמרים ופקאנים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגיות תמרים ופקאנים. יהיו נהדרות לשבירת הצום|צילום: קרן אגם, mako אוכל

בתיאבון!