מסעדות משפחתיות אמיתיות אינן דבר נפוץ בארץ, ודאי לא כאלה שבאמת רוצות שגם ילדים קטנים ימצאו אותן כמקום נוח ומכבד. ילדים - יודע כל מי שיש לו כאלה ובייחוד ילדים קטנים, גוררים לא מעט בלגן ורעש - ואפשר להבין למה עסקי מזון יכולים פחות להתחבר אליהם. ברגע שנכנסים לטאנטי באצ'י, מסעדת איטלקית ותיקה,בקריית טבעון, מבינים שזה בהחלט אחד מהמקומות הנדירים הללו שמכילים את הקטנטנים בצורה מעוררת השתאות.
כשחוצים את רף רצפת דק העץ של המרפסת המקורה, בולטת קופסת משחקים ענקית לילדים עם שלל עפרונות צבעוניים וצעצועים. בהתאם לכך, התשתית בטאנטי באצ'י היא די בסיסית ומינימליסטית. זה לא מסוג החללים שמותירים הרבה רושם. את 17 השנים שבהן המקום הזה קיים מרגישים כבר על הרצפה, הבר והקירות. ובעוד בהחלט נדרשת שכבת צבע רעננה, כמסעדה משפחתית צנועה - זה עדיין עובר. אי אפשר לקבל הכל בחיים.
תפריט מגוון בהתאמה לכולם
בנוף של קריית טבעון, מקום שבמהלך השנים לא הרבה מסעדות הצליחו לשרוד בו לאורך זמן רב, טאנטי באצ'י ייחודית למדי: טרטורייה איטלקית בדגש על פסטות שונות שמיוצרות כאן בעבודת יד, ופיצרייה שגם אפשר להזמין במשלוח לאזור. בתפריט קיימות אפשרויות לשלל הגבלות תזונתיות - הרבה וריאציות טבעוניות ומנות ללא גלוטן- על אף היות המקום איטלקי במהותו. גם זה, מתוך רצון שכל אחד מבני המשפחה יוכל למצוא אופציה שמתאימה עבורו. אנחנו הגענו לכאן בהרכב משפחתי, כך שניסינו מכל אגפי התפריט.
תחילה, סלט פנצנלה (68 שקלים) עם פוקצ'ה קלויה על תקן הלחם האיטלקי ה"ישן", עגבניות שרי צבעוניות, עגבניות צלויות, מוצרלה, בצל סגול וזיתי קלמטה ברוטב חומץ בן יין לבן. הבחירה הקלאסית לסלט כזה היא שימוש בחומץ בלסמי, אבל כאן משום מה בחרו ברוטב חמצמץ יותר ומתקתק פחות, שלא בטוח שמחמיא יותר לעגבניות. מה שרומם את הסלט וחרג מהגבולות המוכרים היו עגבניות צלויות שהוסיפו המון אוממי ועניין גם במרקם הנימוח שלהן.
בעוד הסלט היה חביב אבל לא יוצא מגדר הרגיל, המנה שאחריו כבר הייתה מצוינת, אחת ממנות הספיישל שהומלצו על ידי המלצרית וממנות הבשר הבודדות בתפריט: קרוסטיני בריסקט (42 שקלים) - פוקצ'ה קלויה משוחה בשמן זית ועליה בשר בריסקט מפורק עם איולי חמצמץ, עלי חסה ובצל סגול. מסעדה איטלקית היא לא בדיוק מסוג המקומות שמצופה למצוא בהן מנת בשר מפורק טעימה כל כך. בריסקט הוא נתח שומני במהותו וכאן הוא בושל לאורך זמן רב, כך שהתפרק לחלוטין, והשומניות הטבעית שלו יצרה ביס עסיסי במיוחד. המצע הפריך של הלחם הקלוי ספג את מיצי הבשר, שצלייה נוספת לפני ההגשה הגבירה את טעמו הטוב, ויחד עם העלים הירוקים הרעננים והבצל החמצמץ מעל, זאת הייתה מנת פתיחה פשוטה ונהדרת. אחת המנות המפתיעות והטובות בארוחה כולה.

המשכנו לאגף הפסטות עם רביולי בטטה (78 שקלים) בחמאת שום וריזוטו ארטישוק ולימון כבוש (86 שקלים) שהחלטנו לקחת בגרסה טבעונית מבוססת חמאת שקדים עם צנוברים ותימין. הפסטות הן לב ליבה של המסעדה הזאת ויש מהן הרבה מאוד בתפריט: חלקן נועזות יותר כמו רביולי חציל ודבש וחלקן בסיסיות יותר, כמו זאת שאנחנו הזמנו. מה שבטוח, בטאנטי באצ'י יודעים לעבוד עם בצקי פסטה. הרביולי היו מבוססי שני סוגי בצק, אחד שנצבע בסלק ואחד רגיל. המלית - מחית בטטה מתקתקה וקרמית, ואת הרוטב - בחרנו לשדך לחמאת שום שהתבססה על המון שום קונפי שהפך לקרם חמאתי נעים והתוצאה הייתה אולי לא נועזת כמו במסעדת שף, אבל יצרה פסטה מינימליסטית וטובה.

הריזוטו הציג קומבינציית טעמים שגרתית פחות: ארטישוק ולימון כבוש הולכים היטב יד ביד, ועם השילוב של צנוברים פריכים וחמאת השקדים נוצר ריזוטו עשיר ומצוין שלא סבל כלל מהיעדר מוצרי חלב. ריזוטו הוא במהותו טקסטורה, וכאן הגיעו לאחת מדויקת: קרמיות טובה ואורז שלא הולך לאיבוד והופך לדייסה חדגונית, אלא קיים כמקבץ יחידות עצמאיות שהופכות לשלם אחד בכף.
תוספות פיצות טובות, בצק מעט מיושן
החלק החלש יותר בארוחה כולה היה דווקא הפיצות. בעיקר בגלל הבצק שלהן, שבעידן הפיצריות המוקפדות של היום, מרגיש קצת כמו קפיצה אל העבר. ולא באופן חיובי. הפיצות בטאנטי באצ'י אמנם גדולות, נדיבות ובעלות תוספות עשירות ומסקרנות, אבל כדאי לשדרג את הבצק, שהיה קשיח מדי ונטול טעמים עמוקים כמו של בצקי מחמצת או בצקים של פיצות נפוליטניות. חבל שבעוד התוספות מלאות מחשבה, הבצק נתפס רק כסוג של מצע עבורן, ולא כרובד משמעותי בטעם והחוויה של הפיצה כולה.
הזמנו 2 סוגי פיצות: מרגריטה (78 שקלים) ופיצה טבעונית (76 שקלים) עם ממרח שום, סלקים אפויים, זוקיני, רוקט ואגוזי מלך. המרגריטה הייתה נדיבה בגבינה אבל שוב, הרגישה מעט מיושנת, כמו בפיצריות שכונתיות של פעם ופחות כמו פיצה שראוי להגיש במסעדה כמו טאנטי באצ'י. פיצת הסלקים הטבעונית הייתה יפה, מושקעת ומעניינת, עם נוכחות מצוינת של חמאת שום ושפע סלק מתקתק שנפרס דקיק והלך היטב עם האגוזים. כאמור, זאת בהחלט פיצה שהושקעה בה לא מעט מחשבה ויש בה היגיון קולינרי. אבל הבצק היה לה לרועץ.

סיימנו עם שני קינוחים שנעשים במקום: טארט אגסים ושקדים (52 שקלים) וקנולי במילוי קרם מסקרפונה ופיסטוק (46 שקלים) שקיבלנו באדיבות המסעדה. שני הקינוחים היו טובים מאוד. טארט האגסים היה האלגנטי מבניהם - שילוב נהדר בין אגסים צלויים היטב, רכים ומתמסרים לקרם שקדים מצוין ובצק חמאתי. הדבר היחידי שהפריע מעט היה רמת עשייה לא אחידה של הבצק, שלא היה מספיק עשוי בחלקו התחתון. הקנולי היה מצוין וכלל בצק פריך, דק במידה ומלא במלית פיסטוק מסקרפונה מאוד עשירה, שהתאזנה בזכות קולי פטל חמוץ וטוב שהוגש לצידה וקראמבל פיסטוק מעט מלוח. סיום מצוין לארוחה, שהמשיך את הקו הלא מתיימר והדגיש שבהחלט יש יד במטבח.


בניכוי הפיצות, שיכולות כאמור להשתפר בקלות, זאת הייתה ארוחה משפחתית מספקת וטובה במסעדה מיומנת שמציעה גם תמורה נהדרת ביחס למחיר - מהטובות והמשתלמות שנתקלתי בהן בשנה החולפת. החשבון, שהסתכם בקצת פחות מ-500 שקלים עבור ארוחה ל-4 סועדים ופעוטה, היה סכום שכמעט ולא נתקלים בו בימינו עבור הרכב של יותר מזוג. הנדיבות של טאנטי באצ'י ניכרת לא רק בתוצאה הסופית על הנייר אלא גם בגודל המנות עצמן, שהיו הרבה מעבר למכובדות. זה לא רק הגון, זה עושה חשק לחזור, וזאת גם כנראה הסיבה שכבר קרוב ל-20 שנים, טאנטי באצ'י מצליחה להיות אחד המוסדות היציבים והאהודים בסביבה. עם אוכל פשוט אבל עשוי טוב, אווירה חיובית ומכילה, וחשבון סביר - זה ברור למה.
טאנטי באצ'י. השקדים 35, קריית טבעון. שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-22:00.טלפון: 04-9536779. לא כשר