קדירת ירקות שורש תבשילי חורף חמים, עשירים ומהבילים לא חסרים במטבחי העולם. רק שהם יכולים גם להיות צמחוניים אפילו טבעוניים, בלי שום פשרות וויתורים. לראייה, המנה הזו אהובה אצלינו בבית גם אצל אוהבי הבשר המושבעים.
- רבע כוס שמן זית
- 5 עלי מרווה
- 3 עלי דפנה
- 8 תרמילי הל
- 4 גזרים קלופים
- 3 סלקים קלופים
- 3 קולורבי קלופים
- 8 בצלי שאלוט שלמים קלופים
- 6 שיני שום קלופות, שלמות
- 12 פטריות שמפיניון טריות ומוצקות שקית ערמונים קלופים
- כ-3 כוסות מים
- 4 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות דבש או מייפל
- כף רכז רימונים
- מלח, פלפל גרוס
- חותכים את הגזרים לאורכם ואחד לפיסות של כ 3-4 ס"מ לרוחבם
- חותכים את הסלקים והקולורבי לאורכם לשמונה פלחים
- שמים את השמן בסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, מוסיפים את כל הירקות, הל, עלי דפנה ומרווה, מלח ופלפל, ומטגנים תוך עירבוב כשלוש דקות
- מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, מידי פעם מערבבים