נפגשתי עם ישראל (שרוב העולם קורא לו אהרוני) לבישולים ופטפוטים. החלטנו לבחור דווקא בטחינה ולהראות דברים שלרוב לא ממש עושים איתה. ישראל הכין סלט אסיאתי עם טחינה וסויה ואני הלכתי על פאדג׳ של טחינה וקקאו, קל להכנה ברמות וטעים מאוד כקינוח או כחטיף. 

סלט מלפפונים ועוף

  • כ-50 גרם אטריות שעועית מושרות במים חמים כעשר דקות
  • 1 חזה עוף
  • 4 מלפפונים
  • 2 בצלים ירוקים
  • חופן עלי כוסברה
  • 3 כפות שומשום קלוי

לרוטב:

  • 2 כפות טחינה אורגנית green
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כשליש כוס מים
  • כפית סוכר חום
  • 2 שיני שום מגורדות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר מגורד
  • מעט שבבי צ'ילי
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • כף שמן שומשום
 

  1. מבשלים את חזה העוף במי מלח כעשר דקות. מכבים את האש ומניחים לעוף עוד 20 דקות במים החמים
  2.  מוציאים וחותכים לרצועות
  3. חוצים את המלפפונים לאורכם ואחר כך לפרוסות אלכסוניות. ממליחים מעט
  4. חותכים מהבצל הירוק רצועות דקות של כחמישה סמ ושמים במי קרח יחד עם עלי הכוסברה
  5. מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה
  6. הרכבת הסלט: שמים בתחתית הצלחת את האטריות המסוננות. עליהן מניחים בגבעה את המלפפונים. על המלפפונים מניחים את רצועות העוף. יוצקים את הרוטב סביב. מנחים מעל ערימת בצל ירוק וכוסברה, מפזרים מעל את השומשום הקלוי

עוד מתכונים של ישראל אהרוני>

פאדג' טחינה וקקאו

פאדג' טחינה וקקאו (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

  • כוס טחינה גולמית אורגני green
  • 7 כפות קקאו
  • 100 מ"ל מייפל איכותי green
  • 9 כפות שמן קוקוס במצב צבירה נוזלי
  • כף תמצית וניל

תוספות:

  • מלח גס
  • פולי קקאו
  • פירות אדומים
  • פיסטוקים

  1.  שמים את כל ריכבי הפאדג' בקערה ומערבבים היטב עם מטרפה, טועמים ומאזנים טעמים (לזכור שבמקפיא המתיקות יורדת)
  2. מעבירים לתבנית (שמתאימה למקפיא) משטחים ומכניסים להקפאה
  3. אחרי הקפאה של שעה-שעתיים מפזרים מעל מעט מלח גס, פולי קקאו גרוסים, פטל/ רימונים/ תותים/ ענבים
  4. חותכים ומגישים

*ניתן לשמור במקפיא