תבשיל בקר ביין אדום של ישראל אהרוני
אין כמו קדירה חורפית עשירה ומחממת בחורף, המתכון של אהרוני הוא למטיבי לכת, אבל יש גם קיצורי דרך ואפשרויות חלופיות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות -
לפניך מתכון חורפי שמתאים גם לימים של סתיו שיותר תואמים את העונה הנוכחית אבל אין ספק שכשיורד גשם בחוץ, גם לתבשילים יש טעם קצת אחר.
מתכון מורכב שאפשר לדלג על חלק מהשלבים שלו ולקצר תהליכים, הכל תלוי בזמן ובחשק שלך,
בכל מקרה, יצא טעים (:
מרכיבים :
1 וחצי קילו בשר לבישול ארוך (לחי, אנטר-ריב, שריר, כתף או אוסו בוקו), חתוך לקוביות של כ-3-4 ס"מ
רבע כוס שמן זית אורגני שופרסל גרין
כחצי כוס קמח
מלח, פלפל גרוס
8 בצלי שאלוט שלמים קלופים
4-5 שיני שום מעוכות
1 כף עלי תימין
6 עלי מרווה
3 עלי דפנה
כפית גרגירי פלפל אנגלי
3 גזרים קלופים, חתוכים לפיסות של כ-2-3 ס"מ
4-5 לפתות קטנות, חתוכות לששה פלחי אורך
1 סלסלת פטריות שמפיניון או פורטבלו קטנות, טריות ומוצקות, שלמות (להסיר את רגלי הפטריות)
1 בקבוק יין אדום
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל, טובלים את הבשר בקמח ככה שהנתחים יהיו מצופים בשכבה דקה של הקמח המתובל
2 מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם, מטגנים בו את הבשר המקומח יפה סביב סביב עד שהבשר שחום יפה. מוציאים מהסיר. כדאי לעשות זאת בפעמיים ולא לטגן את כל הכמות בבת אחת
3 מוסיפים לסיר את הירקות, תימין, עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח ופלפל ומטגנים תוך עירבוב כחמש דקות
4 מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים גם 2 עצמות מח, מערבבים בעדינות ויוצקים פנימה את היין. תכולת הסיר צריכה להיות מכוסה לגמרי בנוזלים, אז אם צריך, מוסיפים מים
5 מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשלוש-ארבע שעות עד שהבשר מתרכך לגמרי. פעם או פעמיים בזמן הבישול מערבבים בעדינות
*באותה שיטה בדיוק, אפשר להכין את התבשיל הזה עם נתחי עוף. בואו נגיד 6 כרעיים חצויות לשניים במקום הבשר, להכין בדיוק באותה שיטה, רק שזמן הבישול מתקצר, כמובן, למשהו כמו שעה וחצי, עדיין בחום נמוך מאד.
** לנודניקים הקפדניים שבניכם אפשר להציע את הדבר הבא: להוציא עם כף מחוררת את כל המצוקים מהסיר ולבשל את הרוטב בלבד שיהיה מצטמצם, מרוכז וסמיך מעט, ורק אז להחזיר את על המוצקים לחימום נוסף. אפשר להגיש עם פירה עשיר וקטיפתי, וגם לחם לטבילה ברוטב ממש מתבקש.