צילום׃ בבושקה הפקות

המבורגר טבעוני מסלק ועדשים

השף עומר מילר מוכיח שבשביל המבורגר טעים לא חייבים בשר ומכין המבורגר טבעוני מחומרי גלם טעימים ומפתיעים

עומר מילר | מגזין שופרסל | פורסם 06/01/21 
  • זמן עבודהארבעים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.2 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

 

 

מרכיבים (4 מנות):

2 סלק אדום מקולף ומבושל בוואקום שופרסל - מגוררים דק

1+1/4 כוסות אורז יסמין שופרסל

1+1/4 כוסות עדשים כתומות שופרסל

2 כפות קורנית (טימין) – העלים בלבד

3 כפות פירורי לחם מוזהבים 

1 כפית סילאן פרימיום שופרסל

1 בצל ירוק - קצוץ דק

1 כפית מלח שולחן דק 

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל 

תרסיס שמן קנולה מזוכך שופרסל

להגשה

לחמניות המבורגר

חסה אייסברג שופרסל

עגבניות - פרוסות

בצל סגול -  פרוס

קטשופ אורגני green שופרסל

אופן ההכנה:

1 מבשלים את אורז היסמין על פי הוראות היצרן

2 מבשלים את העדשים הכתומות על פי הוראות היצרן

3 בקערה מניחים את האורז המבושל עם העדשים הכתומות, הסלקים המגוררים, פירורי הלחם, הבצל הירוק, הטימין, המלח, הפלפל השחור והסילאן ומערבבים

4 בתבנית אפייה מניחים את נייר האפייה ומרססים בתרסיס שמן הקנולה

5 מן התערובת יוצרים קציצות עגולות ורחבות ומניחים בתבנית האפייה

6 אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך כ-25 דקות

7 חוצים את לחמניות ההמבורגר לחצי ומניחים את החלק העליון בצד

8 להגשה: מעל לכל חצי תחתון של לחמניית ההמבורגר מפזרים את הקטשופ ומעליו מניחים את עלי החסה, פרוסות העגבנייה, פרוסות הבצל הסגול וקציצת ההמבורגר סלק

9 מכסים עם החצי העליון של לחמניית ההמבורגר ומגישים

עומר מילר משתף במסע שלו לאיזון>