המבורגר טבעוני מסלק ועדשים
השף עומר מילר מוכיח שבשביל המבורגר טעים לא חייבים בשר ומכין המבורגר טבעוני מחומרי גלם טעימים ומפתיעים
- זמן עבודהארבעים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (4 מנות):
2 סלק אדום מקולף ומבושל בוואקום שופרסל - מגוררים דק
1+1/4 כוסות אורז יסמין שופרסל
1+1/4 כוסות עדשים כתומות שופרסל
2 כפות קורנית (טימין) – העלים בלבד
3 כפות פירורי לחם מוזהבים
1 כפית סילאן פרימיום שופרסל
1 בצל ירוק - קצוץ דק
1 כפית מלח שולחן דק
1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל
תרסיס שמן קנולה מזוכך שופרסל
להגשה
לחמניות המבורגר
חסה אייסברג שופרסל
עגבניות - פרוסות
בצל סגול - פרוס
קטשופ אורגני green שופרסל
אופן ההכנה:
1 מבשלים את אורז היסמין על פי הוראות היצרן
2 מבשלים את העדשים הכתומות על פי הוראות היצרן
3 בקערה מניחים את האורז המבושל עם העדשים הכתומות, הסלקים המגוררים, פירורי הלחם, הבצל הירוק, הטימין, המלח, הפלפל השחור והסילאן ומערבבים
4 בתבנית אפייה מניחים את נייר האפייה ומרססים בתרסיס שמן הקנולה
5 מן התערובת יוצרים קציצות עגולות ורחבות ומניחים בתבנית האפייה
6 אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך כ-25 דקות
7 חוצים את לחמניות ההמבורגר לחצי ומניחים את החלק העליון בצד
8 להגשה: מעל לכל חצי תחתון של לחמניית ההמבורגר מפזרים את הקטשופ ומעליו מניחים את עלי החסה, פרוסות העגבנייה, פרוסות הבצל הסגול וקציצת ההמבורגר סלק
9 מכסים עם החצי העליון של לחמניית ההמבורגר ומגישים