קדירת עוף ופתיתים של עומר מילר
עומר מילר במתכון למנה חורפית ומנחמת שמתאימה לגדולים ולקטנים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
קשה לומר שינואר השנה הוא חורפי במיוחד, אבל קל לקבוע שאצלנו בבית יש בכל זאת תמיד חשק למנות חורפיות ומנחמות, שדרושות בתקופה הלא פשוטה שעוברת על כולנו.
הכנתי לכם מנה שמתאימה לגדולים ולקטנים, טעמים מפנקים שיושבים בול על שבת משפחתית בה אפשר למלא את הצלחת, את הבטן ואת הלב.
מרכיבים :
1/4 כוס שמן זית שופרסל גרין
500 גרם עוף מפורק מהמרק ללא עור ועצמות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
3 בצלים קצוצים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום שלמות קלופות וקצוצות
3 כוסות פתיתים בצורת כוכבים
1 כף ראס אל-חנות (תערובת תיבול מרוקאית, ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
2 עלי דפנה
1 ליטר מים (או ציר מרק עוף)
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית בסיר עמוק ומשחימים את העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. לאחר מכן מוציאים מהסיר
2 מוסיפים לסיר את הבצלים, גזר ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים זהובים ויפים
3 מוסיפים את הפתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות
חורף בניחוח צרפתי - קדירת עוף ביין עם ירקות שורש>
4 מחזירים לסיר את העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי
5 מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 35 דקות
6 כדי להפוך את הפשטידה בשלמותה על צלחת הגשה, נותנים לתבשיל להצטנן מעט ומכסים אותו עם צלחת רחבה יותר מדפנות הסיר
7 מצמידים אותה היטב לסיר, מחזיקים בשתי הידיות והופכים בזהירות על צלחת ההגשה